Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Είμαστε σύμμαχοι στον αγώνα για την προστασία του εισοδήματος

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των μικρών επαγγελματιών

Την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον δίκαιο αγώνα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών μετέφερε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, δίνοντας στην πράξη απάντηση στην προσπάθεια καλλιέργειας «κοινωνικού αυτοματισμού».

«Ξέρουμε καλά ότι όλοι οι επαγγελματίες βιοπαλαιστές μπορούν να είναι σύμμαχοί μας απέναντι στην πολιτική που τσακίζει το εισόδημά μας, με την ακρίβεια και τους έμμεσους φόρους, με τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική. Απέναντι στον διαχωρισμό και τη διάσπαση που ύπουλα επιχειρεί η κυβέρνηση, εμείς χτίζουμε ενιαίο μέτωπο απέναντι στην πολιτική που "ταΐζει" μόνιμα τους μεγάλους και αφήνει "στον άσο" τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες», σημείωσε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν την απαράδεκτη νέα φοροληστεία η κυβέρνηση επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει λέγοντας με θράσος ότι είναι δίκαιη, την ίδια στιγμή που συνεχίζει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στους μεγάλους ομίλους στο λιανικό εμπόριο, στην Εστίαση, στον Τουρισμό», κατήγγειλε. «Δεν πρέπει να περάσει το μεγάλο ψέμα ότι τα χρήματα που θα αρπάξει από εσάς θα τα δώσει στα νοσοκομεία και στα σχολεία», πρόσθεσε, ενώ υπενθύμισε ότι οι λαϊκές ανάγκες σε Υγεία, Παιδεία, δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες κουρελιάζονται όλο και περισσότερο. «Συνεχίζουμε να πληρώνουμε την ακρίβεια στα καύσιμα, στην Ενέργεια και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, συνεχίζουμε να πληρώνουμε την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, βλέποντας σήμερα τον ιδρώτα μας να εξαργυρώνεται σε εξοπλισμούς, σε στήριξη και διευκολύνσεις για μια πραγματική γενοκτονία που γίνεται στη Παλαιστίνη από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε ακόμα στις νομοθετικές ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα στην εργοδοσία να μετατρέπει τους εργαζόμενους σε «ελεύθερους επαγγελματίες» και «συνεργάτες». «Είναι οι γνωστοί εργαζόμενοι με "μπλοκάκι", που δουλεύουν με εξαρτημένη εργασία σε άθλιες συνθήκες εργασίας, όπως οι μισθωτοί τεχνικοί, οι διανομείς σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, οι εργαζόμενοι επιστήμονες στην Ερευνα», σημείωσε. Με τις ρυθμίσεις αυτές, οι κυβερνήσεις φροντίζουν να απαλλάσσουν τις μεγάλες εταιρείες από τις ασφαλιστικές εισφορές και παράλληλα αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα.

«Είμαστε πεισμένοι ότι ο αγώνας σας ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο είναι δίκαιος. Μάλιστα έχουμε και ένα κοινό αίτημα, το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Πιστεύουμε ότι μαζί οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες μπορούμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και στο μεγάλο κεφάλαιο, που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας», υπογράμμισε. Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε να δυναμώσει ο κοινός αγώνας και να συναντηθούν και πάλι επαγγελματίες και εργαζόμενοι στον δρόμο, διαδηλώνοντας ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ