Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι», όπως λέμε «ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην παροιμία «και στο ληστή ψωμί και στο χωροφύλακα χαμπέρι» παραπέμπει η δήλωση του Στ. Κασσελάκη για την αποστολή φρεγάτας στη ναυτική επιχείρηση «Prosperity Guardian», στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τις «παραδόσεις» του κόμματος που μετράει τάχα με τη... μεζούρα την εμπλοκή, επισημαίνει ότι η αποστολή αυτή «θέτει σε κίνδυνο τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε μια επιχείρηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας "προθύμων" και όχι διεθνούς οργανισμού στον οποίο συμμετέχει η χώρα», ομολογώντας ότι το κόμμα του θα στήριζε αυτό το βήμα παραπέρα εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, παρά την επικινδυνότητα, αν έφερε την ταμπέλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο,τι δηλαδή έλεγε και στον πόλεμο στην Ουκρανία τις πρώτες μέρες, πριν μπει και επισήμως η «σφραγίδα» ΝΑΤΟ - ΕΕ στην εμπλοκή, και ο ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε τους ναζί Αζόφ και τον Ζελένσκι στη Βουλή...

Αυτό άλλωστε το κάνει ξεκάθαρο στη συνέχεια της δήλωσής του, όπου υποστηρίζει ότι ναι μεν «προτεραιότητα για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», αλλά «από εκεί και πέρα ο ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή - πέραν της τήρησης των δεσμεύσεών της ως κράτος-μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - δεν πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της στρατιωτικής της παρουσίας, αλλά στον διπλωματικό της ρόλο, του πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωσή του δίνει άλλοθι στη σχετική απόφαση της κυβέρνησης και με το να αναπαράγει τη δική της επιχειρηματολογία, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν σαφώς σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας και ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στον Κόλπο του Αντεν, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί ραγδαία σε συνέχεια του πολέμου στη Γάζα».

Και καταλήγει να συμφωνήσει πλήρως με τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες αναφέροντας ότι «πέραν των στρατιωτικών πρωτοβουλιών, η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρωθεί σε διπλωματικές ενέργειες για την ειρήνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις. Η Ελλάδα και η ΕΕ γενικότερα, μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο σε αυτό το πλαίσιο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ