Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - TWITTER
«Λευκή λίστα» ψεύτικων λογαριασμών προπαγάνδας του Πενταγώνου

Την άμεση διασύνδεση των αμερικανικών μονοπωλίων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το Πεντάγωνο και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με στόχο μεταξύ άλλων την καλλιέργεια θετικού «κλίματος» για τις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιβεβαιώνει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του διαδικτυακού ΜΜΕ «The Intercept».

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως τουλάχιστον από το 2017 το Twitter είχε δημιουργήσει μία ειδική «λευκή λίστα», μέσω της οποίας εξαιρούνταν δεκάδες λογαριασμοί που είχε φτιάξει το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας και η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού (CENTCOM) από την επίσημη πολιτική του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης για ανεπιθύμητους «βομβαρδισμούς» με μηνύματα και παραβιάσεις των κανονισμών. Στόχος ήταν να προωθείται η υποστήριξη των αμερικανικών στρατιωτικών και άλλων ιμπεριαλιστικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Η εταιρεία μάλιστα είχε βελτιώσει τη θέαση και προβολή 52 αραβόφωνων λογαριασμών «προτεραιότητας» του Πενταγώνου στο Twitter, ώστε να προωθήσει «συγκεκριμένα μηνύματα» υπέρ αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, αποδοκιμασίες κατά του Ιράν, στήριξη του πολέμου της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στην Υεμένη και προνομιακή προώθηση ισχυρισμών περί των δήθεν βομβαρδισμών «ακριβείας» της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι «μεταμφιεσμένοι» λογαριασμοί της CENTCOM ως δήθεν λογαριασμοί Αράβων «πολιτών» με ψεύτικα προφίλ και βιογραφικά προωθούσαν την προπαγάνδα που υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ