Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία η Τρέισι

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε χτες βράδυ τον διορισμό της Λιν Τρέισι στη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στη Ρωσία, με 93 ψήφους υπέρ και από τα δύο κόμματα και 2 κατά.

Η Τρέισι, νυν πρέσβειρα στην Αρμενία, θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διατελέσει πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όξυνσης της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Ρωσίας.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ αμφισβήτησε την «καταλληλότητα» της Τρέισι για να αναλάβει πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, επειδή έχει εκφράσει σκληρή γραμμή αναφορικά με τις κυρώσεις και τη στάση κατά της Ρωσίας.

Η Τρέισι δήλωσε προς την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα πως ο «αδικαιολόγητος και απρόκλητος πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας» που εξαπέλυσε η Ρωσία θρυμμάτισε την ευρωπαϊκή ασφάλεια και πως η Ουάσιγκτον επιβάλλει οικονομικά κόστη χωρίς προηγούμενο στη Μόσχα ως απάντηση.

«Ενας πρεσβευτής πρέπει να επιδεικνύει ετοιμότητα να εργαστεί εποικοδομητικά προκειμένου να αποφευχθεί μια "ανεπανόρθωτη ζημιά στις σχέσεις με τη χώρα μας"», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει ότι δέχεται την Τρέισι, που ήταν πρεσβευτής στην Αρμενία το 2019, ώστε η τελευταία να αναλάβει τα καθήκοντά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ