Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Νέες αποκαλύψεις για εργασία ανηλίκων

Καταγγελίες για τη συνεχιζόμενη εργασία παιδιών ακόμη και 11 ή 12 ετών με γονείς μετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής σε μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων των μονοπωλίων «Hyundai Motor» και «Kia» στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ επαναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου «Reuters».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι εργοστάσιο της εταιρείας «Hwashin America Corp», που φτιάχνει ανταλλακτικά και στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες στο Γκρίνβιλ της Αλαμπάμα, χρησιμοποιεί ως φθηνό ανειδίκευτο προσωπικό κορίτσια 13 και 14 ετών, παιδιά μεταναστών, όπως κάνουν παράλληλα και άλλα εργοστάσια στην πόλη Κουσέτα της Αλαμπάμα της εταιρείας «Ajin», που φτιάχνει επίσης ανταλλακτικά αυτοκινήτων κορεατικών βιομηχανιών.

Οι νέες καταγγελίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που δημοσιοποίησε το Ρόιτερς τον περασμένο Ιούλη, όταν αποκάλυψε πως δούλευαν παιδιά 12 ετών στη νότια πόλη της Αλαμπάμα, Λάβερν, σε θυγατρική της «Hyundai». Η αποκάλυψη προκάλεσε τότε έρευνα του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας, που επιβεβαίωσε την εργασία εφήβων σε μονάδες της «Hyundai» και της «Kia» στο Αλεξάντερ Σίτι της Αλαμπάμα, ενώ ακολούθησαν έρευνες σε 10 βιομηχανίες του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ