Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Επιμένει για «κοινό υποψήφιο Κιλιτσντάρογλου» ο Ντεμιρτάς

Στις 14 Μάη θα γίνουν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο Πρόεδρος της χώρας, Ρ. Τ. Ερντογάν, ενώ φουντώνουν ενδοαστικές διεργασίες και παζάρια.

Ο φυλακισμένος πρώην συμπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σ. Ντεμιρτάς, επανήλθε λέγοντας ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου «δεν έγινε ακόμα κοινός υποψήφιος όλης της αντιπολίτευσης», αλλά «αν συναντηθεί με την πολιτική και κοινωνική αντιπολίτευση και κερδίσει τη στήριξη όλων, θα αποτελέσει τον κοινό υποψήφιο όχι μόνο της Εθνικής Συμμαχίας αλλά όλου του λαού». Πρόσθεσε ότι «οι υποστηρικτές του HDP δεν θέλουν να ψηφίσουν τον Κιλιτσντάρογλου διστακτικά», υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή πως «ο Κιλιτσντάρογλου είναι ειλικρινής και θαρραλέος απέναντι στην ανάγκη για αλλαγή. Αν η ομάδα του ενεργεί με την ίδια νοοτροπία, μαζί με τη στήριξη του HDP, η Τουρκία θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα την αλλαγή όλου του αιώνα. Θα επιτευχθεί κοινωνική ειρήνη, ηρεμία και ευημερία. Θα διασφαλιστεί θεσμικά η δημοκρατία». Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει πως «στο εξής, στόχος είναι η ανάδειξη του Κιλιτσντάρογλου σε κοινό υποψήφιο όλης της Τουρκίας. Αν επιτευχθεί αυτό, θα μειωθεί η κοινωνική πόλωση και θα αυξηθεί η ελπίδα για ειρήνη και συνύπαρξη».

Από τη μεριά του, ο Ερντογάν, αφού σχολίασε πως «οι κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο έχουν κάνει την ψηφοφορία της 14ης Μαΐου να ξεχωρίζει από άλλες», σημείωσε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία στο έλεος ενός συνασπισμού που είναι πολύπλευρος, άπληστος και στερείται κατεύθυνσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ