Τρίτη 14 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BBC
Αναδίπλωση μετά την κατακραυγή για την αποπομπή του Λίνεκερ

Κύμα αντιδράσεων και καταγγελιών προκάλεσε η απόφαση του... «ανεξάρτητου» και «αντικειμενικού» BBC να απολύσει - αποπέμψει τον γνωστό πρώην ποδοσφαιριστή Γκάρι Λίνεκερ, που εδώ και δεκαετίες συμμετέχει στην παρουσίαση αθλητικής εκπομπής στο βρετανικό δίκτυο... επειδή με διαδικτυακή του ανάρτηση επέκρινε τα νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την άμεση απέλαση των λεγόμενων «παράτυπων» μεταναστών που καταφθάνουν από τη θάλασσα της Μάγχης στη Βρετανία, όπως και την αποκοπή τους από το σύστημα ασύλου δίχως καν εξέταση σχετικής αίτησης.

Το BBC, μετά τις κυβερνητικές αντιδράσεις, προχώρησε στην αποπομπή του Λίνεκερ από την εκπομπή «Match of the Day», ωστόσο κάτω από την έντονη κατακραυγή που προκάλεσε αυτή η κίνηση αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή του.

Είχε προηγηθεί ένα κύμα στήριξης του Λίνεκερ από συναδέλφους του στο BBC που αρνήθηκαν να κάνουν εκπομπή, από ποδοσφαιριστές που αρνήθηκαν μαζικά να κάνουν δηλώσεις μετά τους αγώνες τους στο βρετανικό δίκτυο κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ