Σάββατο 18 Μάρτη 2023 - Κυριακή 19 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20/3, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού καταδικάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς. Τη Δευτέρα 20 Μάρτη, μέρα κατά την οποία αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο στη Βουλή, καλούν σε συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να καταδικάσουν το νομοσχέδιο και καλεί σε πάλη για να αποσυρθεί. Επίσης διεκδικεί: Εξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του. Φτηνό και ποιοτικό νερό. Αμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας και καλεί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Οπως επισημαίνει, εκτός από το νερό, οι διατάξεις του περιλαμβάνουν κεφάλαια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το περιβάλλον, διατάξεις για την ενίσχυση της πανάκριβης ηλεκτροκίνησης, άρθρο για την πρόσβαση ανανεώσιμων αερίων στα δίκτυα και τις υποδομές φυσικού αερίου, ακόμα και πρόβλεψη για εργασιακά ζητήματα στη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Στην κινητοποίηση καλούν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Κλειστές για το κοινό θα είναι οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Πάτρας τη Δευτέρα 20 Μάρτη, απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων και των αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Την ίδια μέρα, στις 11.30 π.μ., η δημοτική αρχή καλεί σε κινητοποίηση τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Τέλος, ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε τελικά κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν λέει κουβέντα για την πολιτική της απελευθέρωσης και το λεγόμενο «υπερταμείο», στο οποίο έβαλε την υπογραφή της και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ