Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ξεκίνησε ο έλεγχος της ΔΟΕ

Ξεκίνησε από χτες ο έλεγχος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στην πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας και στην ουσία οι διαπιστώσεις και οι παρατηρήσεις συγκλίνουν στην ανάγκη περαιτέρω επίσπευσης των απαραίτητων ενεργειών ώστε όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ταυτόχρονα και σε αυτή την επίσκεψη επιχειρείται να καλλιεργηθεί η ιδέα της υποταγής στην ανάγκη διεξαγωγής επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την καταστροφή του περιβάλλοντος, ή τον περιορισμό κοινωνικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τη νέα «Μεγάλη Ιδέα».

Από τις πρώτες δηλώσεις του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, μετά τη συνάντησή του με δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο προκύπτει ότι η ΔΟΕ ανησυχεί ιδιαίτερα για βασικούς τομείς της προετοιμασίας όπως οι Μεταφορές, η ολοκλήρωση των έργων και το πρόγραμμα της Φιλοξενίας.

Οσον αφορά τις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας, χτες είχαμε τους τομείς της Τεχνολογίας, του Περιβάλλοντος, των Αθλημάτων, του εθελοντισμού και της φιλοξενίας να βρίσκονται στο επίκεντρο. Συγκεκριμένα, για την Τεχνολογία οι «Αθάνατοι» ζήτησαν να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης και να παρθούν μέτρα ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα ηλεκτρονικής πειρατείας (σ. σ. δηλαδή η μετάδοση όλων των πληροφοριών και αποτελεσμάτων να γίνεται μέσω του επίσημου δικτύου του ΟΤΕ).

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν από τα έργα στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. Δε γνωρίζουμε τι ακριβώς τους παρουσίασαν οι αρμόδιοι της «Αθήνα 2004», πάντως μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή συντελείται στην περιοχή και όπως εκτιμούν δεκάδες οικολογικές οργανώσεις και φορείς, θα είναι μη αναστρέψιμη. Σχετικά με τον εθελοντισμό οι ιθύνοντες της «Αθήνα 2004» ανέφεραν ότι δεν τίθεται θέμα κινήτρων παρά μόνο μικρών παροχών όπως στολές και φαγητό, ενώ μεγάλος ήταν ο προβληματισμός των «Αθανάτων» για την αδυναμία κάλυψης των αναγκών στη φιλοξενία. Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι το πρόβλημα κάλυψης των αναγκών για την Ολυμπιακή οικογένεια παραμένει δύσκολο και πολύπλοκο. Η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων παρουσίασε νέες συμφωνίες με ξενοδόχους που καλύπτουν ένα μόνο μέρος των αναγκαίων κλινών (1.427 από 2.800 που είναι ο αριθμός που πρέπει να καλυφθεί).

Εντύπωση τέλος προκάλεσε το γεγονός ότι σήμερα που τα στελέχη της ΔΟΕ και της «Αθήνα 2004» θα επισκεφθούν εργοτάξια Ολυμπιακών έργων δε θα είναι δυνατή η μετάβαση δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, όπως ενημέρωνε χτες το απόγευμα το Γραφείο Τύπου της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ