Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
Απαράδεκτες αποσπάσεις γιατρών

Καταγγελία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

Τις απανωτές, αδικαιολόγητες ομαδικές αποσπάσεις γιατρών από διάφορους υγειονομικούς σχηματισμούς του ΙΚΑ, με αστήρικτα προσχήματα που παραπέμπουν σε «διώξεις» καταξιωμένων επιστημόνων, οι οποίοι με αυταπάρνηση αγωνίζονται επί δεκαετίες για την παροχή πληρέστερης περίθαλψης στα 5,5 εκατομμύρια ασφαλισμένων του Ιδρύματος, κάτω από σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, υγειονομικού προσωπικού, βιοϊατρικής τεχνολογίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Πρόσφατο παράδειγμα, τονίζει η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, αποτελεί η ομαδική απόσπαση πέντε ακτινολόγων από το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ Πεντέλης (επί του συνόλου 11 υπηρετούντων, δηλαδή του 50% περίπου) για διάφορες υγειονομικές μονάδες της Αττικής, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του μεγάλου αυτού νοσοκομείου του ΙΚΑ. Ενας μάλιστα, από τους γιατρούς ακτινολόγους που αποσπάστηκαν, προορίζεται για το πολυιατρείο Γαλατσίου, όπου δεν υπάρχει ακτινολογικό εργαστήριο!

Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ καταγγέλλει τα αυταρχικά αυτά φαινόμενα, ζητά την άμεση ανάκληση των απαράδεκτων αυτών αποσπάσεων. Ακόμα, καλεί τη διοίκηση του ΙΚΑ να προσλάβει άμεσα το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων και να σταματήσει τις προχειρότητες και τους αυτοσχεδιασμούς, που μεταθέτουν απλά την ανεπαρκή προσφορά περίθαλψης από τη μια υγειονομική μονάδα στην άλλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ