Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΥΠΑ
Παρελθόν η αυτοδυναμία της ΠΑΣΚ

«Τέρμα» στην αυτοδυναμία της ΠΑΣΚ μετά από 10 χρόνια έβαλαν με την ψήφο τους οι σύνεδροι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), κατά το 8ο τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, που έληξε την περασμένη Παρασκευή.

Αντίθετα, οι σύνεδροι ενίσχυσαν σε ψήφους, ποσοστό και έδρες την ΕΣΚ, η οποία συνέχισε την ανοδική πορεία που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Στα ίδια επίπεδα έμεινε η ΔΑΚΕ.

Η απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας που κατείχε η ΠΑΣΚΕ εδώ και 10 χρόνια, στην ουσία ισοδυναμεί με πανωλεθρία, παρ' όλη την υποστήριξη που της παρείχε η παρουσία του υποδιοικητή της ΥΠΑ στο συνέδριο. Και είναι τέτοιος ο πανικός που διακατέχει τώρα την ηγεσία της ΠΑΣΚ, που την εξαναγκάζει να αναζητήσει πραξικοπηματικούς τρόπους συνέχισης της κυριαρχίας της και εξουδετέρωσης της ΕΣΚ από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΣΥΠΑ. Ετσι, σε αγαστή συνεργασία με τη ΔΑΚΕ, επιχειρείται τώρα παραβίαση του νόμου 1264/82 (προβλέπει ότι η εκλογή των οργάνων γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής), με στόχο πάντα την ΕΣΚ.

Η ΕΣΚ χαιρετίζει το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα και υπόσχεται σε όσους την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν τη φαλκίδευση και αλλοίωση της θέλησής τους. Αυτή η διαβεβαίωση αποτελεί σαφή προειδοποίηση προς αυτούς που βυσσοδομούν και με κακής ποιότητας σοφίσματα επιχειρούν - κατά την προσφιλή τους τακτική - την υπονόμευση ακόμα και των θεσμών που η ίδια η κυβέρνησή τους καθιέρωσε.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών): Ψήφισαν 106 (114) σύνεδροι και έλαβαν: ΠΑΣΚ 47 (56) ψήφους και 19 (22) έδρες στο 43μελές Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. ΔΑΚΕ 25 (28) ψήφους και 11 έδρες, όσες είχε. ΕΣΚ 16 (14) ψήφους και 7 (6) έδρες. Οι δύο συντεχνιακοί συνδυασμοί διατήρησαν τις δυνάμεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ