Πέμπτη 4 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδηγίες ΕΟΦ για το «Τ4»

Οδηγία προς τους ασθενείς που χρησιμοποιούν το φάρμακο «Τ4» για το θυρεοειδή, να βρίσκονται διαρκώς υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του γιατρού τους, εξέδωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά την ανακοίνωση της επανακυκλοφορίας του φαρμάκου.

Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι από τις 5.11.2001 είχε αναστείλει προσωρινά την κυκλοφορία του «Τ4», λόγω μειωμένης αποτελεσματικότητας. Την απόφαση αυτή ακύρωσε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά από προσφυγή της εταιρίας UNI - PHARMA που διακινεί το φάρμακο.

«Ο Οργανισμός είναι υποχρεωμένος κατά το Σύνταγμα να συμμορφωθεί προς την απόφαση του ΣτΕ, που αποφάνθηκε ότι το φάρμακο δεν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, με κύρια αιτιολογία ότι χορηγείται με ιατρική συνταγή», αναφέρει ο ΕΟΦ. Επισημαίνει ότι η αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή του Οργανισμού έχει προχωρήσει κατά απόλυτη προτεραιότητα στην επαναξιολόγηση του φαρμάκου και συνιστά στους ασθενείς, έως την έκδοση της επαναξιολόγησης, να βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Πάντως, σε δηλώσεις του στον «Πλάνετ 99,5» ο Κ. Λουράντος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ έχει δημιουργήσει αμηχανία ανάμεσα στους ασθενείς και τους φαρμακοποιούς και ότι οι φαρμακοποιοί θα περιμένουν την απόφαση του ΕΟΦ για να δουν τι, τελικά, συμβαίνει με το φάρμακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ