Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Νέα απεργία κατά των αντιασφαλιστικών ανατροπών

Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Ρεν
Από την απεργιακή συγκέντρωση στη Ρεν
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν χτες στη Γαλλία, για την απόσυρση των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων με τα οποία η κυβέρνηση αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια από τα 62 και με προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί 43 χρόνια δουλειάς.

Σημαντικές διαδηλώσεις έγιναν σε Παρίσι, Μασσαλία, Χάβρη, Ρουέν, Τουλούζη, Μονταμπάν, Σεν Ετιέν, Μπορντό, Κλερμόντ, Νάντη, Ρεν και πολλές άλλες πόλεις, σε όλη τη χώρα.

Εργατοϋπάλληλοι, νέοι, συνταξιούχοι αρνήθηκαν να δεχτούν ως κάτι «φυσικό και αναμενόμενο» την αύξηση των χρόνων δουλειάς στην εποχή μας, η οποία σε συνδυασμό με την υποαπασχόληση και την «απογείωση» της εργασιακής «ευελιξίας» καθιστά την πλήρη σύνταξη «άπιαστο όνειρο» για μεγάλο τμήμα των εργαζομένων.

Η νέα κινητοποίηση έγινε ενώ αύριο θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο πρόταση νόμου που δυνάμεις της αντιπολίτευσης εμφανίζουν ως ανάχωμα στον νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Ωστόσο, η κυβέρνηση (μεταξύ άλλων και διά στόματος της προέδρου της Βουλής Γιαέλ Μπράουν-Πιβέ) επικαλείται ήδη το αυξημένο κόστος που θα συνεπαγόταν για τα κρατικά ταμεία η τροπολογία της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μην έρθει καν για συζήτηση.

Η χτεσινή ήταν η 14η κατά σειρά 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην οποία προχώρησαν εργατοϋπάλληλοι από δεκάδες κλάδους, σε πανεθνική κλίμακα. Η πολύμηνη αυτή αγωνιστική δράση ενίσχυσε πολύπλευρα την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων της χώρας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης, όπως εκφράστηκε μέσα και έξω από τα σύνορα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ