Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
Κόλλησε η βελόνα στην τάχα «ισχυρή αντιπολίτευση»

Τη χιλιοπαιγμένη κασέτα, ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ θα είναι «ισχυρός προοδευτικός αντίπαλος» απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, επανέλαβε και χτες ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του. Στην πραγματικότητα, θέλει να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ ο ένας εκ των δυο βασικών «παικτών» στο αστικό πολιτικό σύστημα, που στόχο έχουν τον εγκλωβισμό του λαού σε μια εναλλαγή στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο μεταξύ, να μη χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ το τραγούδι του Μάνου Λοΐζου ζητά (ξανά) η κόρη του. «Κύριε Ανδρουλάκη, παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την επιθυμία μου - που έχει κοινοποιήσει η δικηγόρος μου στο κόμμα σας προ δύο μηνών με εξώδικη διαμαρτυρία - και αποσύρετε το τραγούδι του πατέρα μου "Καλημέρα Ηλιε" από όλες τις προεκλογικές σας δραστηριότητες. Αραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανάρτησή της στα social media η κόρη του Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Ιούνη 2011 η Μυρσίνη Λοΐζου είχε αποστείλει ανοιχτή επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την οποία απαγόρευε ρητά τη χρησιμοποίηση του έργου ή μέρους του έργου του Μάνου Λοΐζου σε οποιαδήποτε κομματική εκδήλωση ή δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ.

Τότε, έγραφε, μεταξύ άλλων: «Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον δημόσιο πλούτο αυτής της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη (...) Δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ