Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Νέες καταγγελίες από τους «κομμένους»

Σε καταγγελίες για την Πλεύση Ελευθερίας και την αρχηγό της προχώρησαν χτες σε συνέντευξη Τύπου υποψήφιοί της που είδαν τα ονόματά τους να «μετακομίζουν» χαμηλά στις λίστες, ενώ τον Μάη είχαν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους απ' όλους τους συνυποψήφιους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Τη συνέντευξη έδωσαν οι Ολγα Δάλλα, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Καζάκου και Τζανής Γκούσκος, οι οποίοι διάβασαν επιστολές και άλλων διαμαρτυρόμενων υποψηφίων, που αποχώρησαν από το Ηράκλειο, τη Βοιωτία και τα Γιάννενα.

Οι αποχωρήσαντες - «κομμένοι» από τα ψηφοδέλτια εκτός των άλλων κατηγόρησαν την Ζ. Κωνσταντοπούλου για παραβίαση της λαϊκής θέλησης, για επιβολή οικογενειοκρατίας και για το βόλεμα ημέτερων, ενώ κατήγγειλαν ότι τους χρησιμοποίησε ως «λαγούς» στην προσπάθειά της να κερδίσει ψήφους. Επιπλέον, διέψευσαν ότι υπήρξε οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση, πολύ περισσότερο συναίνεση με τις αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων.

Συνολικά, έντεκα υποψήφιοι έχουν προχωρήσει σε δημόσια καταγγελία, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, μετά τις εκλογές της 21/5 άλλαξαν όσοι πρώτευσαν στο ψηφοδέλτιο σε 29 από 59 εκλογικές περιφέρειες. Ειδικότερα δε στις μεγάλες περιφέρειες, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, άλλαξαν οι πρώτοι στις οκτώ από τις δέκα περιπτώσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα ονόματά τους παραμένουν στα ψηφοδέλτια, εκ μέρους όλων, δήλωσαν ότι δεν στηρίζουν την Πλεύση Ελευθερίας.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, δεν υπάρχουν κομματικά όργανα, ούτε έγινε ποτέ συνέδριο, απλώς κάποιες συναντήσεις, στις οποίες μάλιστα - όπως καταγγέλλουν - δεν τους δινόταν ο λόγος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπαν ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα, ούτε και θέσεις, και ότι η «γραμμή» του κόμματος είναι «όπου φυσάει ο άνεμος (...) Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά».

Παράλληλα, σε ερώτηση για το πού οφείλεται η προβολή της Ζ. Κωνσταντοπούλου από πολλά ΜΜΕ και αν υπάρχουν ενδείξεις για συσχέτισή της με επιχειρηματικά συμφέροντα τονίστηκε: «Να απαντήσει η ίδια για λογαριασμό της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ