Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προφυλακιστέος παραμένει ο Μπελέρης

Προφυλακιστέος παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης, αφού χτες απορρίφτηκε και το νέο αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροί του για να αποφυλακιστεί με περιοριστικά μέτρα.

Οι δικηγόροι προσκόμισαν στην εκδίκαση της έφεσης επίσημη απόφαση δικαστηρίου που αναγνωρίζει τον Μπελέρη ως νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, ωστόσο η δικαστής Αταλάντα Ζεκίρι απέρριψε το αίτημα με το επιχείρημα - σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ - ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του από τη χώρα.

Θυμίζουμε ότι ο Μπελέρης συνελήφθη στις 12 Μάη, με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων. Στις δημοτικές εκλογές που είχαν προγραμματιστεί και έγιναν στις 14 Μάη, επικράτησε και αναδείχτηκε νέος δήμαρχος Χειμάρρας.

Να σημειωθεί ότι αν δεν παραστεί τις επόμενες μέρες στην τελετή ορκωμοσίας του κινδυνεύει να χάσει το αξίωμά του, όπως μετέδιδαν χτες ελληνικά και βαλκανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την αλβανική νομοθεσία.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης Μπελέρη «προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ