Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΧΑΛΚΙΔΑ
Καμία ψήφος χαμένη, για να επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στην Εύβοια!

Γ. Μαρίνος: Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση είναι μόνο μία, η ζωή του λαού!

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην πόλη της Χαλκίδας και διατήρηση της βουλευτικής έδρας στην Εύβοια έστειλε η μαζική και δυναμική προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Εύβοιας, χθες το βράδυ στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό η Γρανέττα Τσιβίκα, υποψήφια βουλευτής Εύβοιας, καλώντας τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες της Χαλκίδας, όλους όσοι πάλεψαν μαζί με τους κομμουνιστές στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, να δώσουν μία ακόμα μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Γ. Μαρίνος στάθηκε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, τονίζοντας ότι «οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βιώνουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια, ξεριζώνονται και είναι αντιμέτωποι με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της».

Κάλεσε τον λαό της περιοχής να μη συμβιβαστεί με τη βάρβαρη «κανονικότητα», σημειώνοντας: «Ζούμε καθημερινά θανάτους από την έλλειψη ασθενοφόρων, σκοτώνονται εργάτες στους χώρους δουλειάς από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, βιώσαμε το έγκλημα των Τεμπών, τα εγκλήματα στη Μάνδρα και στο Μάτι, την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες με 8 νεκρούς στο Ληλάντιο Πεδίο και σε άλλες περιοχές.


Στο δίλημμα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", βροντοφωνάζουμε και πάλι πως η απάντηση είναι μόνο μία: Η ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας! Αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ και με αυτή δυναμώνουμε τον αγώνα μας».

Συνεχίζοντας, ανέδειξε ότι απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση και στο υπερμνημόνιο των 350 προαπαιτούμενων που συνοδεύουν το Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ βρέθηκε παντού εκεί που δουλεύουν οι εργαζόμενοι, εκεί που ζουν οι λαϊκές οικογένειες, εκεί που σπουδάζουν οι νέοι και οι νέες. Εκατοντάδες παρεμβάσεις του κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια έγιναν για όλα τα λαϊκά προβλήματα, σε άμεση επαφή με φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Αυτά είναι βασικά κριτήρια για την ψήφο του λαού στις εκλογές στις 25 Ιούνη.

Το ΚΚΕ θα είναι στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, στο πλευρό των εργαζομένων στο Ναυπηγείο, στη Χημική Βιομηχανία, στο Μέταλλο, στον "Μιμίκο", όπου οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες δίνουν έναν σημαντικό αγώνα, στις μονάδες λευκού κρέατος, στον Τουρισμό και την Εστίαση, στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων, των υγειονομικών, των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες, για τα δικαιώματα των γυναικών, το σπάσιμο των διακρίσεων. Θα είναι μπροστά στο ενδεχόμενο νέας καπιταλιστικής κρίσης, όπου θα κλιμακωθεί η αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση.

Θα είναι μπροστά για τα προβλήματα στο Ληλάντιο Πεδίο και τις βαριές συνέπειες που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες του 2009 και του 2020, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Θα επιμείνει μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για πραγματική αντιπλημμυρική θωράκιση και όχι μέτρα καρικατούρα, σαν κι αυτά που ετοιμάζει η Περιφέρεια. Θα επιμείνει για την άμεση κατασκευή της γκρεμισμένης εδώ και 3 χρόνια γέφυρας στα Φύλλα.

Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους, για τη στελέχωση και αναβάθμιση των Ειδικών Σχολείων, για σύγχρονες κτιριακές υποδομές και όχι αίθουσες κοντέινερ.

Παλεύει για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας, για να καλυφθούν άμεσα τα μεγάλα κενά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στα Κέντρα Υγείας, για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με διασώστες και την απόκτηση κατάλληλων ασθενοφόρων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεσμευμένη στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. Θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, έχοντας τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων». Θύμισε επ' αυτού ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το 50% και το 70% αντίστοιχα των νομοσχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης», ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που παίζουν τα μικρά κόμματα «μίας χρήσης» στο «σκόρπισμα» της λαϊκής ψήφου.

Στο πλαίσιο αυτό, μετέφερε το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τονίζοντας:

«Μπορούμε να αφοπλίσουμε τα εκβιαστικά διλήμματα και να αποτρέψουμε την κλεψιά των εδρών που προβλέπει ο άδικος, ληστρικός εκλογικός νόμος, για να αυξήσουμε την εκλογική δύναμη και να διατηρήσουμε τους 26 βουλευτές, να επανεκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στην Εύβοια, να μη χαθεί από επιλογές που θα στραφούν ενάντια στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός! Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος στην αποχή, να απευθυνθούμε πλατιά συζητώντας ουσιαστικά με τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας, τους συγγενείς μας, στις γειτονιές, στα σπίτια, στους εργασιακούς χώρους της Χαλκίδας, δίνοντας χέρι με χέρι το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Τώρα όλοι στη δράση! Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη στην αποχή, ούτε να σκορπίσει από δω κι από εκεί. Και αυτοί που προβληματίζονται ακόμα, να βρουν τη δύναμη να ξεπεράσουν δισταγμούς και να ρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη, γιατί θα είναι η δική τους δύναμη την επόμενη μέρα.

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ! Αυτή είναι η λαϊκή απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ