Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Εκκληση από τον Κ. Στεφανόπουλο

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ.-

Εκκληση προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος σε δηλώσεις του στην Μπρατισλάβα, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Σλοβάκο Πρόεδρο Ρούντολφ Σούστερ, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Σλοβακία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς ειδικότερα για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου «να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ», τόνισε πως «όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης, είτε είναι χώρες, είτε οργανισμοί, πρέπει να το πράξουν το συντομότερο», διότι «δεν είναι ανεκτή η παράταση των συγκρούσεων και της μορφής που έχουν λάβει εις βάρος του παλαιστινιακού λαού».

Ο Κ. Στεφανόπουλος έκανε λόγο για δυσκολίες που υπάρχουν εκ μέρους των διεθνών οργανισμών να παρέμβουν αποτελεσματικά και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα «στο μέτρο των δυνατοτήτων της» έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια και με την επίσκεψη του υπουργού των Εξωτερικών στην Αίγυπτο και στο πλαίσιο της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει απόφαση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Σούστερ ζήτησε την ενεργό παρέμβαση της ΕΕ και τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία πριν αυτή λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ