Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδρά η πανεπιστημιακή κοινότητα

Απέναντι στη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, η πανεπιστημιακή κοινότητα και ο πνευματικός κόσμος υψώνουν φωνή αντίστασης κι αλληλεγγύης. Ανάλογα ψηφίσματα έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) των ΑΕΙ, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι συνεδριάζουν με το ίδιο θέμα παίρνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

«Την αντίθεσή της στη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, παρά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και «την αλληλεγγύη της σε όσες και όσους, μέσα στο Ισραήλ, αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες για την επικράτηση της ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΩΡΑ», εκφράζει στο ψήφισμά της η Σύγκλητος του Παντείου. Ταυτόχρονα καλεί τους Πανεπιστημιακούς Θεσμούς να αναλάβουν άμεσα «πρωτοβουλίες συντονισμού των όποιων και όσων πιέσεων μπορούν για την κατάπαυση των εχθροπραξιών» και ταυτόχρονα τους Διεθνείς Οργανισμούς «να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες - πολιτικές, διπλωματικές, αποστολή ειρηνευτικής διεθνούς δύναμης στην περιοχή - που θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να σταματήσει τις αδιέξοδες πολεμικές επιχειρήσεις πριν οδηγηθούμε σε τελείως ανεξέλεγκτες καταστάσεις μιας άλογης βίας χωρίς επιστροφή».

Η ΠΟΣΔΕΠ, από την πλευρά της, τονίζει ανάμεσα στ' άλλα ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες για την Παλαιστίνη, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα, είναι καιρός να αφυπνιστούμε και να συμπαραταχτούμε στο πλευρό του λαού που αφανίζεται. Ας μη θεωρήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στην Παλαιστίνη είναι κάτι που γίνεται μακριά από εμάς. Κάθε σφαίρα που σκοτώνει ένα παιδί, μια γυναίκα, έναν Παλαιστίνιο είναι μια σφαίρα που σκοτώνει την ελευθερία όλων μας».

Παράλληλα, καλεί «τους πανεπιστημιακούς δασκάλους του Ισραήλ, της Ευρώπης και όλου του κόσμου να αντισταθούν στη συντελούμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων», ενώ απευθύνει, επίσης, έκκληση στη Διεθνή Κοινότητα να επιβάλει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

  • Την αγωνία τους εκφράζουν με ανάλογα ψηφίσματα ο Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΔΤΠ) Πανεπιστημίου Αθηνών, η Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΠ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ