Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλιμακώνεται η δράση

Με μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, τη Δευτέρα 15 του Απρίλη, στην πλατεία Αριστοτέλους, κλιμακώνει τη δράση του ο λαός της Θεσσαλονίκης. Αυτό αποφασίστηκε χτες το βράδυ μέσα από την πλατιά σύσκεψη που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Παλαιστινιακή Παροικία της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν σχεδόν σύσσωμοι οι φορείς του νομού, τα κόμματα (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ, κλπ.) - απουσίαζε η ΝΔ -, βουλευτές, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητήρια, η ΕΔΟΘ, εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, φοιτητικοί Σύλλογοι, νεολαιίστικες οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, κλπ.

Ομόφωνα υιοθετήθηκε το πλαίσιο δράσης που κατέθεσαν οι διοργανωτές φορείς, καθώς και το ψήφισμα που παρουσιάστηκε ως βάση των διεκδικήσεων των φορέων της Θεσσαλονίκης. Χτες επίσης συγκροτήθηκε και Οργανωτική Επιτροπή για την υλοποίηση των όσων αποφασίστηκαν.

Συγκεκριμένα: Τη Δευτέρα 15 του Απρίλη θα πραγματοποιηθούν μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης, στη διάρκεια της οποίας θα επιδιωχτεί συνδιάλεξη με τον Γιάσερ Αραφάτ. Θα διαμορφωθεί κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο θα επιδοθεί από εκπροσώπους της επιτροπής φορέων στις προξενικές αρχές. Θα ξεκινήσει συλλογή υλικής βοήθειας (φάρμακα, ρούχα κλπ.), η οποία θα σταλεί στην Παλαιστίνη, ενώ παράλληλα θα ανοίξει κοινός τραπεζικός λογαριασμός και για την οικονομική ενίσχυση του λαού της Παλαιστίνης.

Το πλαίσιο, κάτω από το οποίο συνενώθηκαν όλοι οι φορείς και τα κόμματα, καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση του κατοχικού στρατού του Ισραήλ. Επίσης καταδικάζει την πολιτική των ίσων αποστάσεων (βλέπε ΕΕ), σημειώνοντας πως δεν μπορεί να επιμερίζονται οι ευθύνες ανάμεσα σε θύτες και σε θύματα. Διακηρύσσει την υπεράσπιση του δικαιώματος των λαών στην αυτοδιάθεση χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και απαιτεί παρέμβαση των διεθνών οργανισμών για να σταματήσει αμέσως η σφαγή των Παλαιστινίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ