Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εκδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστινίους

Από το συνδυασμό «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και μαζικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας

Τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό, αλλά και την ευθύνη που έχει και η ελληνική εκκλησία, να σταθεί αλληλέγγυα, επιχείρησε να αναδείξει ο συνδυασμός «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» μέσα από τη συμβολική ολονυχτία που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου στην Αγία Σοφία, με την παρουσία 33 φίλων του συνδυασμού, μέσα και έξω από το ναό.

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης σημείωσε: «Ο Συνδυασμός μας, κατέθεσε και τη δική του αγωνία, και τη δική του διάθεση να αγωνιστεί μαζί με τον παλαιστινιακό λαό, μαζί με το λαό της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην προσπάθεια που επιχειρείται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων για το ματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού και την αμφισβήτηση του δικαιώματός του να αποκτήσει πατρίδα, να ζήσει σε ειρήνη, να δημιουργήσει». Και κατέληξε: «Είμαστε σε κοινό βηματισμό με όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις και τις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Σε πλήρη συνεργασία με την παλαιστινιακή κοινότητα. Θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις για να εκφραστεί η συμπαράστασή μας στον παλαιστινιακό λαό».

Οι φορείς καταδικάζουν

Παράλληλα δυναμώνει το κύμα συμπαράστασης από τους φορείς της Θεσσαλονίκης που με αποφάσεις και ψηφίσματα, απαιτούν την άμεση απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα παλαιστινιακά εδάφη, και παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν χθες, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος, το Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ