Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ζητάνε πίσω το επίδομα ανεργίας από καρκινοπαθή εκπαιδευτικό

Το απάνθρωπο - στυγερό ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων πρόσωπό της δείχνει η διοίκηση του ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ απέναντι σε καρκινοπαθή, άνεργη εκπαιδευτικό Αγγλικών στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, με βάση τη νομοθεσία που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, απαίτησε να επιστραφούν 1.611 ευρώ που έλαβε πέρυσι ως επίδομα ανεργίας η συγκεκριμένη άνεργη, επειδή «κόλλησε» ένα ένσημο ως εξετάστρια προφορικών σε εξετάσεις πιστοποίησης Αγγλικών, τον Ιούνιο του 2022!

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η εκπαιδευτικός έκανε την αίτηση για να λάβει επίδομα ανεργίας για τους θερινούς μήνες φέτος και διαπίστωσε ότι χρωστάει κι από πάνω τα 1.611 ευρώ, που πρέπει να τα επιστρέψει, λόγω ουσιαστικά της συγκεκριμένης μέρας εργασίας!

«Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, διαγνωσμένη με σπάνια μορφή καρκίνου, τιμωρείται επειδή "έκανε το έγκλημα" να δουλέψει μία μέρα ως εξετάστρια προφορικών στον τομέα της και μάλιστα με νόμιμη - δηλωμένη εργασία και όχι με "μαύρη"», σημειώνει το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, υπογραμμίζοντας ότι η πράξη αυτή είναι και εκδικητική, επειδή η εκπαιδευτικός έχει κάνει ένσταση στη ΔΥΠΑ, από τις 19 Ιούνη φέτος, ζητώντας να μην επιστρέψει όλο το ποσό και να διευκολυνθεί, λόγω των μεγάλων εξόδων που έχει από την ασθένειά της, χωρίς να έχει λάβει ακόμη απάντηση!

Το σωματείο άμεσα απαιτεί να διευκολυνθεί η συγκεκριμένη καρκινοπαθής και να ικανοποιηθεί το αίτημά της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ρύθμιση.

«Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πολύ συχνά, εργαζόμενοι - εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών που παίρνουν επίδομα ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες, συμμετέχουν ως εξεταστές σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Επομένως είτε βρίσκονται στην ίδια θέση να τους ζητάνε τα λεφτά από το επίδομα πίσω, είτε αναγκάζονται να πάνε ως εξεταστές με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Ζητάμε να υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση γι' αυτές τις περιπτώσεις», καταλήγει ο συνδικαλιστικός φορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ