Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
Απαιτεί άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της «Μέριμνας»

Κινητοποίηση σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να λειτουργήσει το ίδρυμα για άτομα με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα» και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό, απαιτεί το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αχαΐας, με αφορμή τα προβλήματα που επικρατούν στον χώρο. Παράλληλα καλεί τους γονείς και τα παιδιά σε μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις 10 π.μ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

«Μετά το χρόνιο καθεστώς που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, ως αποτέλεσμα οι προνοιακές δομές καταρρέουν μέρα με τη μέρα. Το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, αφήνοντάς τα στο περιθώριο, ήρθε η ώρα να σταματήσει!», αναφέρει το Σωματείο, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στον χώρο έφτασε στο σημείο μηδέν, καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τον Ιούνιο και δεν γνωρίζουν πότε θα λάβουν τη μισθοδοσία τους!

«Να δοθούν εδώ και τώρα ο μισθός των συναδέλφων μας για τους μήνες Ιούνιο - Ιούλιο και το επίδομα αδείας τους», απαιτεί το Σωματείο. Οπως εξηγεί, οι έως και σήμερα κυβερνητικές επιλογές ωθούν «κάθε μέρα την ιδιωτικοποίηση των δομών, δεν δίνουν κανένα βάρος στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς το παιχνίδι "κόστος - όφελος" βρίσκεται στο τραπέζι τους! Μεταφέροντας το βάρος σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους, ένα βάρος που δεν τους ανήκει». Και δηλώνει:

«Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να έχουν αξιοπρεπή ζωή σε όποια δομή κι αν βρίσκονται και γι' αυτά θα έπρεπε να πραγματοποιούνται συνεχείς κρατικές χρηματοδοτήσεις, χωρίς να υφίστανται κανενός είδους απαξίωση, οδηγώντας την Υγεία - Πρόνοια σε επιχειρηματική δραστηριότητα».

Απαιτεί επίσης να εξασφαλιστεί άμεσα με κρατικούς πόρους η συνέχιση και βελτίωση της λειτουργίας του ιδρύματος, με περισσότερες ειδικότητες και προσωπικό, αλλά και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ