Πέμπτη 13 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στα έργα της Αμβρακίας Οδού

Σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε οικοδόμος από τα εργοτάξια της Αμβρακίας Οδού, όταν τραυματίστηκε λόγω κατάρρευσής του εν ώρα εργασίας. Το περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες, με τον εργαζόμενο να λιποθυμά χτυπώντας σοβαρά και να χρειάζεται να νοσηλευτεί στην εντατική, όπως έγινε γνωστό από εργαζόμενους.

Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διερευνάται αν το περιστατικό αναφέρθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες ή έγινε προσπάθεια «κουκουλώματός» του από την εργοδοσία.

Στην επικοινωνία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Γιώργου Ντουντούμη, με τους ΣΕΠΕ Μεσολογγίου και Αγρινίου, τονίστηκε πως υπήρξε συμβάν στην περιοχή του Βάλτου που αναφέρθηκε από την Αστυνομία, χωρίς να δοθούν διευκρινίσεις περαιτέρω.

«Πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα από τα πολλά στον συγκεκριμένο οδικό άξονα, λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στα εργοτάξια. Καταγγέλλουμε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά του περιστατικού στο ΣΕΠΕ στην προσπάθειά τους να το περάσουν και αυτό στη μούγκα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο συνδικαλιστικός φορέας, υπογραμμίζοντας πως όλο το προηγούμενο διάστημα είχε προειδοποιήσει για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.

«Με ευθύνη της εργοδοσίας, του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα κολαστήρια για τους εργαζόμενους μετρώντας δεκάδες νεκρούς συναδέλφους από την αρχή του έτους. Αυτό είναι το πρότυπο ανάπτυξης που σκοπεύουν να επιβάλλουν οι εργοδότες με τις ευλογίες της κυβέρνησης για να αυξάνουν τα κέρδη τους», σημειώνει.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο απαιτεί άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων ενόψει και του καύσωνα και ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου αναμένονται από τις υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά (έως και 44 βαθμούς Κελσίου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ