Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Σταμάτησαν όλοι για την Παλαιστίνη

Τίποτα δεν κουνήθηκε χτες για μια ώρα στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού. Σε κάθε είσοδο του εργοταξίου είχε δημιουργηθεί και μια συγκέντρωση - στάση συμπαράστασης των εργαζομένων στα ταξικά αδέλφια τους στην Παλαιστίνη. Κάθε πύλη και μια στάση καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων από τον ισραηλινό στρατό.

Στο ψήφισμα του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στο έργο, που βγήκε μέσα από τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων - στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί εργάτες - επισημαίνεται: «Εμείς που με τον ιδρώτα και το αίμα μας δημιουργούμε τους χώρους, όπου θα φιλοξενηθούν οι αθλητές, που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004... ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να καταπατούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας, στηρίζουμε ολόψυχα το σκληρό και άνισο αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν την εγκληματική στρατιωτική μηχανή «των ημερών μας, η οποία στηρίζεται με όλα τα μέσα από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και έχει την ανοχή των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών» και καλούνε σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συναυλία - συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο Σύνταγμα.

Επίσης, καλείται η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος και να σταθεί στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων «να αφήσουν τις ανέξοδες διακηρύξεις για το πνεύμα του ολυμπισμού και του εθελοντισμού» και να καταδικάσουν τις πολεμικές ενέργειες των Ισραηλινών.

Στο τέλος του ψηφίσματος, οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα παλαιστινιακά εδάφη, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στην Παλαιστίνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ