Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάλεσμα για κλιμάκωση του αγώνα

Συλλαλητήριο και συναυλία τη Δευτέρα 15 του Απρίλη στην πλατεία Αριστοτέλους

Πλατύ κάλεσμα στο λαό της Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχει στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο και τη συναυλία, που θα γίνει τη Δευτέρα 15 του Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης, που πλέον προχωρούν σε συντονισμό της δράσης τους προκειμένου να εκφραστεί μαζικά, συγκροτημένα και πολύμορφα η συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό και η καταδίκη της ανελέητης σφαγής που έχει εξαπολύσει ο αρχιεγκληματίας πολέμου Σαρόν με τη στήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ και των ηγετών της ΕΕ.

Στην Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης για την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό συμμετέχουν, το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, η ΕΔΥΕΘ, η ΦΕΑΠΘ, η Νομαρχία, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών και δεκάδες ακόμη φορείς. Το πλαίσιο κάτω από το οποίο συνενώθηκαν, καταγγέλλει «την πολιτική της μη ανάμειξης και των ίσων αποστάσεων από το θύτη και το θύμα που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ», σημειώνοντας ότι «επί της ουσίας αποτελεί στήριξη των εγκληματιών και συνενοχή στο έγκλημα».

Η Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε, καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις και να απαιτήσει: «Την καταδίκη της γενοκτονίας, τον οριστικό και άμεσο τερματισμό της κατοχής. Ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα για τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ - επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους. Να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή. Να τερματιστεί άμεσα η ομηρία του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ».

Παράλληλα απευθύνει έκκληση σε όλους τους φορείς να αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Φορέων, αλλά να αναπτύξουν και πρωτόβουλη δράση στο χώρο ευθύνης τους.


Στο πλαίσιο αυτό, και ενόψει της μεγάλης συναυλίας, ήδη η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμαριάς οργανώνει συγκέντρωση και πικετοφορία. Θα γίνει την Παρασκευή 12 του Απρίλη, στις 7 το απόγευμα και θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το κύμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό που εκφράζεται μέσα από αποφάσεις, ψηφίσματα και ανακοινώσεις των φορέων. Χτες, στο μακρύ κατάλογο, καταδίκης της ισραηλινής κτηνωδίας, προστέθηκαν: Το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Θεσσαλονίκης, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 3ου Ενιαίου Λυκείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Μετάλλου Μακεδονίας - Θράκης, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Βέροιας.

Αλλες πόλεις

Με συγκεντρώσεις και άλλες διαδηλώσεις, συνεχίζει ο λαός της Μακεδονίας και της Θράκης τη δράση του ενάντια στην ισραηλινή επέμβαση και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Το βράδυ της Δευτέρας, οι πολίτες του Κιλκίς εκφράσανε την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό μέσα από μαζική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης.

Την Πέμπτη 11 του Απρίλη, η σκυτάλη του αγώνα περνάει στο λαό των Σερρών. Καλείται να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8.30μμ, στην πλατεία Ελευθερίας, που διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Σερρών, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων.


Την Παρασκευή 12 του Απρίλη, συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Δράμας. Θα γίνει στις 8μμ στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ