Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΒΟΙΑ
Να ενισχυθεί η δύναμη της εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης σε δήμους και Περιφέρεια

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τους επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους της Εύβοιας, καθώς και την πρώτη λίστα υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Εύβοιας στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε την Τετάρτη 19 Ιούλη η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Κόμματος στη Χαλκίδα.

Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε η Ζωή Χαχάμη, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζει το Κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Τους προηγούμενους μήνες δώσαμε με αυταπάρνηση πολύ σημαντικές μάχες και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Και πραγματικά τα αποτελέσματά τους μας κάνουν πιο αισιόδοξους, μας κάνουν να χαμογελάμε αγωνιστικά και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και στις νέες πολιτικές μάχες των τοπικών εκλογών», σημείωσε αρχικά, επισημαίνοντας παράλληλα τον ενιαίο χαρακτήρα και το πρόγραμμα των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έχουν ως επίκεντρο την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού.

Τόνισε επίσης ότι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν αγωνίστριες και αγωνιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, όπως στον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας, των πλημμυροπαθών στο Ληλάντιο Πεδίο Χαλκίδας και τα Ψαχνά, στη ΛΑΡΚΟ, για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας κ.α. και πρόσθεσε:

«Το δίλημμα και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι πως απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και δήμους, θα ισχυροποιηθεί αποφασιστικά με κατάκτηση νέων θέσεων και δήμων η δύναμη της εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης, οι συνδυασμοί "Λαϊκής Συσπείρωσης" που είναι η έκφραση των αγώνων των εργαζομένων, της νεολαίας, των επαγγελματιών και αγροτών, των αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος, της προστασίας της ζωής από τις φυσικές καταστροφές.

Γιατί οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες και στους δήμους έχουν στην προτεραιότητά τους τη στρατηγική του κεντρικού κράτους, που είναι η εξασφάλιση των κερδών των ομίλων, των λίγων, κόντρα στις ζωές του λαού, των πολλών.

Το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" Στερεάς Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού υπερασπιζόμενη τόσο εντός των συμβουλίων όσο και εκτός, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του λαού να ζει με βάση τις δυνατότητες που δίνει η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα».

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της Εύβοιας

-- Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων

Χριστίνα Αβραμίδου: Κάτοικος Καστέλλας. Ιατρός - ωτορινολαρυγγολόγος αυτοαπασχολούμενη. Είναι γραμματέας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου Ψαχνών, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Δήμος Ερέτριας

Ασημίνα Καραμπέτσου: Κάτοικος Ερέτριας. Φοίτησε στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος στη Χαλκίδα. Εχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Ερέτριας από το 2014 και αναπληρώτρια γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

-- Δήμος Ιστιαίας

Βασίλης Παπασωτηρίου: Κάτοικος Ιστιαίας. Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της αντιπροσωπείας του Παραρτήματος Εύβοιας του ΤΕΕ, μέλος ΔΣ Συλλόγου πολυτέκνων Ιστιαίας.

-- Δήμος Καρύστου

Δημήτρης Παρασκευάς: Από την Κάρυστο, φυσικός στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δημοτικός σύμβουλος Καρύστου από το 2019. Είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, της επιτροπής φορέων και πολιτών «Φτάνει πια!» ενάντια στην επέκταση αιολικών στον δήμο Καρύστου και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ).

-- Δήμος Κύμης - Αλιβερίου

Κωνσταντίνος Κέκης: Κάτοικος παραλίας Κύμης με καταγωγή από το Νεοχώρι, πυροσβέστης με συνδικαλιστική δράση. Δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Κύμης - Αλιβερίου από το 2019. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου Λυκείου Κύμης.

-- Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας

Νίκος Γεραλής: Κάτοικος Ροβιών, συνταξιούχος υπάλληλος του δήμου, έχει διατελέσει πρόεδρος Σωματείου εργατοϋπαλλήλων δήμου Βόρειας Εύβοιας (2010-2021). Είναι μέλος συντονιστικής επιτροπής πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας και μέλος του ΔΣ συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ελυμνίων.

-- Δήμος Χαλκιδέων

Γρανέτα Τσιβίκα. Κάτοικος Χαλκίδας. Αυτοαπασχολούμενη ιατρός - ρευματολόγος. Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας. Δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας από το 2020 με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ