Παρασκευή 21 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος Γιώργος Φιλιππίδης

«Εφυγε» χτες από τη ζωή, σε ηλικία 97 ετών, ο σύντροφος Γιώργος Φιλιππίδης.

Ο σύντροφος Γιώργος στάθηκε όρθιος σ' όλη τη διάρκεια της πολύχρονης κομματικής ζωής του, υπηρέτησε τους σκοπούς και τα ιδανικά του ΚΚΕ για δεκαετίες, μέχρι και σήμερα, ως μέλος της ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου - Κέντρου - Σουφλαρίων Λάρισας.

Συμμετείχε στην ΕΑΜική Αντίσταση τη δεκαετία του 1940 ως αετόπουλο και στη συνέχεια ως ΕΠΟΝίτης, και μέλος του Συμβουλίου Πόλης Λάρισας της ΕΠΟΝ.

Εξορίστηκε και φυλακίστηκε για τη δράση του και την ιδεολογία του το 1959, το 1961 και το 1967. Μάλιστα, το 1967 εξορίστηκε όντας δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, με τη σύλληψή του να γίνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε όλη του τη ζωή αποτελούσε σημαντικό στήριγμα στη δουλειά του Κόμματος. Μετά το 1974 διετέλεσε μέλος της ΚΕΟΕ και στέλεχος για πολλά χρόνια στην ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ.

Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και της κρίσης στο ΚΚΕ το 1989 - 1991, υπερασπίστηκε τον χαρακτήρα του Κόμματος από τις επιθέσεις του οπορτουνισμού και του ταξικού αντίπαλου.

Παράλληλα, στήριξε για πολλά χρόνια το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ως μέλος της ΔΕ αλλά και από τη θέση του προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ