Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Στο πλευρό του διανομέα που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση

Σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Ανοιξης, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καταγγέλλει τη βίαιη και ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε μετανάστης από τον εργοδότη του ψητοπωλείου της περιοχής στο οποίο εργάζεται.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος διανομέας, με καταγωγή από το Πακιστάν, βρέθηκε αντιμέτωπος με την επίθεση του εργοδότη, επειδή δεν κατάφερε να βρει τη διεύθυνση στην οποία έπρεπε να παραδώσει την παραγγελία, διεύθυνση που, όπως τελικά αποδείχθηκε, ήταν λάθος. Μάλιστα, εκτός από τις βρισιές και τις γροθιές που επιστράτευσε, ο εργοδότης πέρασε με το όχημά του πάνω από το μηχανάκι του διανομέα. Στο πλευρό του εργαζόμενου βρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής που προχώρησαν ήδη σε μια πρώτη παρέμβαση έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα. Σήμερα οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται με τη διαμαρτυρία που οργανώνει το κλαδικό Συνδικάτο.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, και ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι θύμα της «κανονικότητας» που έχουν διαμορφώσει κυβέρνηση και εργοδοσία: «Δούλευε όλη τη μέρα και μάλιστα, με βάση μαρτυρίες, με απλήρωτες υπερωρίες, αδήλωτος και με δικό του μηχανάκι», καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του. Απαιτεί να καταβληθούν στον διανομέα όλα τα δεδουλευμένα του (υπερωρίες, ένσημα, αποζημίωση για το μηχανάκι και τη βενζίνη) καθώς και να φτιαχτεί ή να αντικατασταθεί το μηχανάκι του εργαζόμενου άμεσα με ευθύνη του εργοδότη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ