Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δίπλα στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος

Στα συντρίμμια της γέφυρας στα Μποζαΐτικα βρέθηκε για μια ακόμα φορά χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, όπου συνομίλησε με τον επικεφαλής της 6ης ΕΜΑΚ, για τις εργασίες που συνεχίζουν να πραγματοποιούν για απεγκλωβισμό ανθρώπων μετά το δυστύχημα - έγκλημα της περασμένης Κυριακής. Χτες το βράδυ, 9 ήταν οι τραυματίες που εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας.

Οπως ειπώθηκε, δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι, ωστόσο οι εργασίες συνεχίζονται και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες μέχρι να υπάρξει βεβαιότητα και να εκκαθαριστεί πλήρως ο χώρος.

Οπως διαπίστωσε και η επιτόπια αυτοψία του «Ριζοσπάστη», οι εργασίες για την κατεδάφιση της γέφυρας την Κυριακή το μεσημέρι γίνονταν χωρίς η εταιρεία να έχει πάρει το παραμικρό μέτρο ασφαλείας ούτε να έχει περιφραχτεί το σημείο ως εργοτάξιο, όπου εκτελούνται επικίνδυνες εργασίες.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, το εγκληματικό είναι ότι εκτός από τους εργάτες που δούλευαν κανονικά μέσα στον καύσωνα σε μέρα αργίας, με την ανοχή της εταιρείας ήταν και οι Ρομά στο σημείο, που χωρίς κανένα μέτρο συνέβαλλαν σε εργασίες απομάκρυνσης μπαζών και σίδερων. Το γεγονός ότι δεν είχαν παρθεί τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, τους εξέθετε σε τεράστιους κινδύνους.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ