Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ενστάσεις επί της διαδικασίας και σήματα συναίνεσης

Σήματα συναίνεσης εξέπεμψε για μια ακόμα φορά προς την κυβέρνηση ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, διαμαρτυρόμενος ότι αυτή αγνοεί την προθυμία του κόμματός του να συμβάλει στην εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής φόρμουλας για την ψήφο όλων των αποδήμων, εφόσον επί της ουσίας οι διαφορές κάθε άλλο παρά αγεφύρωτες είναι.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη απ' το 2019 έδωσε την καλύτερη πάσα στην κυβέρνηση με την αρμόδια τομεάρχη του, Θ. Τζάκρη, να δηλώνει σε ομογενειακή εφημερίδα ότι «όχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη για την άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι άδικοι. Υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω».

Εχοντας ξεκαθαρίσει εγκαίρως ότι συμφωνεί με την χωρίς προϋποθέσεις συμμετοχή των αποδήμων στις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και σχετική τροπολογία με τίτλο «Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των αποδήμων χωρίς περιορισμούς», με την οποία προτείνει συμπληρωματικά τη σύσταση 4 περιφερειών και την εκλογή αντίστοιχου αριθμού βουλευτών στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Σ. Φάμελλος διεκδίκησε για τον ΣΥΡΙΖΑ την ...πατρότητα της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης λέγοντας πως «η διευκόλυνση της συμμετοχής των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές αποτέλεσε πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ (...) Δεν το χαρίζουμε σε κανέναν». Επέκρινε τα άλλα κόμματα ότι καθυστέρησαν να νομοθετήσουν και παραπονέθηκε ότι «επικαλείστε τη σύνθεση και τη συναίνεση, αλλά δεν κάνατε κάτι γι' αυτό. Φέρατε μια ρύθμιση με διαδικασία βραχεία, fast track...». Μάλιστα η ...διαμαρτυρία του έφτασε στο να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί εξασφάλισε τη συναίνεση των άλλων και όχι και του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Σ. Φάμελλος έθιξε και τον ελληνοτουρκικό διάλογο προκειμένου και εδώ να κάνει σαφές ότι το κόμμα του θα βάλει πλάτες στις επικίνδυνες διευθετήσεις που φιγουράρουν στο βάθος. Μάλιστα, καλλιεργώντας παραπέρα τον επιζήμιο για τον λαό εφησυχασμό εναπέθεσε στις ΗΠΑ και την ΕΕ την εξασφάλιση της δέσμευσης της Τουρκίας σε έναν διάλογο βασισμένο στο Διεθνές Δίκαιο! Ενώ κυνικά επανέλαβε ότι μπορεί να παραχωρούνται στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ ανά την Ελλάδα, αν υπάρξει δέσμευση από μέρους τους και περιορισμοί για την προμήθεια των F-16 στην Τουρκία.

«Οπως και να έχει, εμείς θα συμβάλουμε σε αυτή τη συζήτηση», κατέληξε για να μην αφήσει την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις του κόμματός του που συνεχίζει με προσήλωση να βάζει πλάτες σε επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ