Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Φωτιά και στην Κέρκυρα

Η πύρινη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής που αφήνει εκτεθειμένους στο έλεος των πυρκαγιών χιλιάδες λαού και επισκεπτών από την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων πυροπροστασίας, χτύπησε και την Κέρκυρα, ακόμη ένα νησί «ναυαρχίδα» του τουρισμού και των αμύθητων κερδών για τους μεγαλοξενοδόχους και τους tour operators.

Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα, όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο βουνό Παντοκράτορας, στην περιοχή Λούτσες, στη βόρεια Κέρκυρα, απειλώντας ορεινούς και ημιορεινούς οικισμούς. Γρήγορα πήρε διαστάσεις καθώς στην περιοχή υπήρχε συσσωρευμένη καύσιμη ύλη από την ανυπαρξία καθαρισμού των δασωμένων και χορτολιβαδικών εκτάσεων. Μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στις περιοχές Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια και Σινιές ενώ κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν προς την Κασσιόπη. Αργά το βράδυ δόθηκαν εντολές εκκένωσης στις περιοχές Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα με κατεύθυνση προς Υψο. Ακολούθησε επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων και τουριστών με πλωτά μέσα του Λιμενικού και ιδιωτών από την παραλία Νησάκι, όπου απεγκλωβίστηκαν 59 άτομα και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας για να αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν στους δρόμους και στα παγκάκια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αφού δεν υπήρχε καμία μέριμνα για τη φιλοξενία τους. Επιπλέον, 42χρονος πυροσβέστης διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και στη συνέχεια με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, έχουν ήδη καεί περίπου 25.000 στρέμματα, ενώ διαρκείς είναι οι αναζωπυρώσεις παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα κόπασαν οι άνεμοι.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν στην περιοχή με επικεφαλής τον Γιάννη Μπομπότη, Γραμματέα της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, και τον Κώστα Ρούσσινο, υποψήφιο δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να συνδράμουν την προσπάθεια των κατοίκων να σώσουν τις περιουσίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ