Τρίτη 25 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
«Λαγοί» για επιστολική ψήφο

Με δεδομένη τη συμφωνία τους στο τερατούργημα της κυβέρνησης, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ακροδεξιά, φασιστικά μορφώματα και μη, φρόντισαν, όπως έπραξαν και στη διάρκεια της συζήτησης στις Επιτροπές, να εμφανιστούν ως «λαγοί» τόσο στην προετοιμασία εδάφους για την επιστολική ψήφο, όσο και στον αριθμό των αποδήμων που «έχουν το δικαίωμα ψήφου», με άλλα κόμματα να τους προσδιορίζουν σε 6 με 7 εκατομμύρια και άλλα σε 3 με 4 εκατομμύρια...

Ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης Κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το κόμμα του, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η άρση κάθε προϋπόθεσης για την ψήφο των αποδήμων, ο καθορισμός 10 εδρών στο ελληνικό Κοινοβούλιο με εκλεγμένους από τους απόδημους και βέβαια η επιστολική ψήφος. Και όπως ανέφερε ο ειδικός του αγορητής Παύλος Σαράκης, κριτήριο για αυτή τη θέση του κόμματός τους είναι ότι «θέλουμε τον ελληνισμό να έχει το θρησκευτικό δόγμα της ορθοδοξίας, γιατί πιστεύουμε ότι η ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με το ελληνικό γένος και θα πρέπει να την υπερασπιστούμε».

Ο πρόεδρος της «Νίκης» Δ. Νατσιός τάχθηκε υπέρ της άρσης κάθε περιορισμού, προσδιόρισε τους απόδημους στα 6 εκατομμύρια και πρόσθεσε πως πρόταση του κόμματός του είναι «η εκλογή ενός σταθερού αριθμού βουλευτών της ομογένειας με συγκεκριμένες έδρες ανά ήπειρο», χωρίς «να ανήκει σε κάποιο κόμμα», γιατί «η ΝΙΚΗ επιδιώκει να καταργήσει την αρρωστημένη κομματοκρατία», ενώ πρότεινε με τη σειρά του επιστολική ψήφο.

Η δε πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, καλωσόρισε ξανά ως «εξαιρετικά θετικό» το νομοσχέδιο που αίρει «εκείνους τους όρους που στραγγάλισαν τη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού». Αποφάνθηκε ότι δημοκρατία είναι να ψηφίζουν όλα τα εκατομμύρια των αποδήμων «δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς», ενώ δίνοντας συνέχεια στις προκλήσεις του πρωθυπουργού προς το ΚΚΕ απόρησε πώς το ΚΚΕ, που ανήκει στις «πολιτικές δυνάμεις που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τους πολίτες, την ισότητα των ανθρώπων, να μη θέλουν να ψηφίζουν συμπατριώτες» και άλλες παρόμοιες ασυναρτησίες, θέλοντας να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα για λογαριασμό της κυβέρνησης. Πρότεινε με τη σειρά της την επιστολική ψήφο.

Από τους «Σπαρτιάτες» ο ειδικός αγορητής Π. Δημητριάδης, εξηγώντας γιατί το κόμμα του ενώ αρχικά είχε δηλώσει υπέρ επί της αρχής, ενώ τώρα δηλώνει «παρών», είπε ότι δεν λήφθηκαν υπόψη από την κυβέρνηση οι προτάσεις τους για επιστολική ψήφο και τη «δημιουργία εκλογικών περιφερειών του εξωτερικού, ώστε να μπορούν οι απόδημοι Ελληνες να εκλέγουν απόδημους Ελληνες», ό,τι λένε δηλαδή και οι συνοδοιπόροι τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ