Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία στο υπουργείο για τις απολύσεις στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός»

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, μαζί με σωματεία, για τις απολύσεις στον κλάδο έκανε η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) το μεσημέρι της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις απολύσεις 92 εργολαβικών εργαζομένων από την εταιρεία «Edilmac» στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός», τον Σεπτέμβρη του 2022, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης. «Παρότι υπήρχε υπόσχεση από τις 16/11/2022 του σημερινού υπουργού ότι θα παρέμβαινε στην "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ", μέχρι στιγμής αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να είναι στην ανεργία», καταγγέλλει.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη των ΔΣ των Σωματείων ΣΕΜΛΑ και ΛΑΡΚΟ, καθώς και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ.

Η αντιπροσωπεία έθεσε τα αιτήματα των συνδικάτων στον διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου, ζητώντας να οριστεί άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Η ΟΜΕ διεκδικεί να προσληφθούν οι 92 απολυμένοι από την «Ελληνικός Χρυσός», ενώ παράλληλα ζητά να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Παράλληλα, θέτει μια σειρά αιτήματα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια στον κλάδο, ενώ ζητά να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των υπογειτών στα μεταλλεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ