Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Να γίνει υπόθεση των σωματείων ο αγώνας στην «Εθνική Ασφαλιστική»

Την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην «Εθνική Ασφαλιστική» εκφράζει το ΠΑΜΕ. Η διοίκηση της εταιρείας προχωρά σε 33 απολύσεις εργαζομένων, τους οποίους απασχολεί μέσω των εταιρειών ενοικίασης ανθρώπινου δυναμικού «ICAP» και «Action line». Στην «Εθνική Ασφαλιστική» εργάζονται 209 «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι. Μετά την εξαγορά της εταιρείας από το «CVC Capital Fund» αποφασίστηκε η μερική απορρόφηση 137 εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι η εργοδοσία «προσπαθεί να "ξεφορτωθεί" εργαζόμενους με δικαιώματα μέσω "εθελούσιων" απολύσεων», ενώ «προσλαμβάνει εργαζόμενους ως "ειδικούς συμβούλους" ώστε να μην καλύπτονται από την εν ισχύι επιχειρησιακή σύμβαση». Τώρα, φτάνει στο σημείο «να απολύει 33 εργαζόμενους ενώ στους 137 που θα εντάξει στο προσωπικό της δεν θα αναγνωρίσει τα χρόνια προϋπηρεσίας».

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι την περασμένη Παρασκευή. Απαιτεί την ένταξη στο τακτικό προσωπικό όλων των ενοικιαζόμενων εργαζομένων που απασχολούνται στην εταιρεία και την αναγνώριση όλων των χρόνων προϋπηρεσίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, για την οποία οι εργαζόμενοι καλούνται συνεχώς να βάζουν πλάτη, είναι ασυμβίβαστη με την καλυτέρευση των όρων εργασίας, δικαιωμάτων και μισθών. Αντίθετα, η κερδοφόρα πορεία της "Εθνικής Ασφαλιστικής" και η προσπάθεια απόσπασης μεγαλύτερου κομματιού από την ασφαλιστική αγορά την κάνουν να επιδιώκει να ξεμπερδέψει με κάθε συγκροτημένο εργασιακό δικαίωμα, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η ενοικιαζόμενη εργασία, οι "ευέλικτες" μορφές εργασίας, η απαλλαγή από εργαζόμενους με δικαιώματα, είτε μέσω μαζικών απολύσεων είτε μέσω "εθελούσιων", η εντατικοποίηση και οι υπερωρίες με την αξιοποίηση της τηλεργασίας, είναι στόχοι της εταιρείας για τη δική της ανάπτυξη στον κλάδο», αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

«Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να βάλουν εμπόδια στις πρακτικές της εργοδοσίας!», τονίζει το ΠΑΜΕ. Καλεί όλα τα σωματεία να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να κάνουν υπόθεση όλου του κλάδου τον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ