Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Στους δύο οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας

Πέθανε 22χρονος που νοσηλευόταν

Από τη μέρα της τραγωδίας στην Πάτρα
Από τη μέρα της τραγωδίας στην Πάτρα
Υπέκυψε στα τραύματά του ένας 22χρονος που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά από την κατάρρευση γέφυρας, το μεσημέρι της Κυριακής 23/7, στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας. Ο νεαρός Ρομά νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και πρόκειται για το δεύτερο θύμα της φονικής κατάρρευσης, με ευθύνη της εργοδοσίας. Υπενθυμίζεται ότι στον τόπο του «δυστυχήματος» είχε χάσει τη ζωή του και ένας ακόμα 44χρονος Ρομά.

Οι εργασίες στη γέφυρα γίνονταν κυριακάτικα, και μάλιστα μέσα στον καύσωνα. Την ώρα της κατάρρευσης Ρομά μάζευαν παλιοσίδερα κάτω από τη γέφυρα, χωρίς να τους προειδοποιήσει κανείς για τον κίνδυνο που διέτρεχαν, παρόλο που προγραμματιζόταν να γίνει η κατεδάφιση της γέφυρας. Οπως καταγγέλλεται, οι Ρομά συγκεντρώνονταν στη γέφυρα με την ανοχή της εργοδοσίας αφού μάζευαν σίδερα για ανακύκλωση, καθαρίζοντας ταυτόχρονα τον χώρο. Αλλωστε, δεν είχε υπάρξει μέριμνα για τον αποκλεισμό της περιοχής ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση στο επικίνδυνο σημείο, ενώ, όπως φαίνεται, δεν είχαν παρθεί ούτε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού σε ένα έργο στο οποίο επειδή είχε καθυστερήσει, οι εργασίες εκτελούνταν με μεγάλη εντατικοποίηση.

«Για λίγα κιλά σίδερο»...

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του 22χρονου εκφράζει ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σημειώνοντας: «Ενας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του για λίγα κιλά σίδερο, λόγω έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των σημερινών κοινωνικών ανισοτήτων ενάντια στις οποίες οφείλουμε να παλέψουμε».

Η κηδεία του άτυχου νεαρού άνδρα πραγματοποιήθηκε χτες. Παρευρέθηκαν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, καθώς και ο Κώστας Πελετίδης.

Επίσης, ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ