Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες

Ερώτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Εβρο και σε περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Η έκταση, η ένταση και η μεγάλη διάρκεια αυτών των πυρκαγιών - παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, εναέριων και επίγειων - φανερώνουν με τραγικό τρόπο το μέγεθος των κυβερνητικών ευθυνών για τη δασοπροστασία, την έλλειψη ενός σύγχρονου και επικαιροποιημένου αντιπυρικού σχεδιασμού με κύριο βάρος στην πρόληψη, τη διάσπαση της ενιαίας αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και της αναγκαίας και κατάλληλης στελέχωσης όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών (Δασική, Πυροσβεστική, υπηρεσίες Υγείας κ.λπ.). Ακόμα, τεράστια είναι η ευθύνη για τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, επίγεια πυροσβεστικά μέσα και για την υποχρηματοδότηση.

Αυτές είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής της "πράσινης μετάβασης" και της αντίληψης κόστους - οφέλους, που αντιμετωπίζει τα δάση ως εμπόρευμα και τα μετατρέπει σε καμένες εκτάσεις ή σε πάρκα ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν:

- Για να εξασφαλίσουν τη διαχείριση και προστασία των δασών και σε αυτό το πλαίσιο του ενιαίου αντιπυρικού σχεδιασμού με κύριο βάρος στην οργάνωση των επίγειων δυνάμεων και την πρόληψη.

- Για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι σε περιπτώσεις πυρκαγιών, απομακρυνόμενοι από τους εργασιακούς τους χώρους.

- Για την άμεση καταγραφή όλων των ζημιών, την άμεση, πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις αποζημίωση των πληγέντων από την πυρκαγιά για το σύνολο των ζημιών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ