Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
«Χαραμάδα» στα παζάρια στρατού - παραστρατιωτικών

Για πρώτη φορά από την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης στο Σουδάν, ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), ο αρχηγός των τελευταίων, στρατηγός Μοχάμαντ Χαμντάν Ντάγκαλο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με στόχο την ενσωμάτωση των RSF στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Παράλληλα χαρακτήρισε «ψεύτη», «προδότη» και «εγκληματία» τον επικεφαλής του αντίπαλου στρατοπέδου, στρατηγό Αλ Μπουρχάν.

Οι όροι για την ενσωμάτωση των RSF στον στρατό ήταν ένα από τα βασικά πεδία «τριβής» μεταξύ Μπουρχάν και Ντάγκαλο, μέσα στους κόλπους της πραξικοπηματικής κυβέρνησης.

Προχτές ο Αλ Μπουρχάν μετέβη στην Τζούμπα του Νότιου Σουδάν και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίτ. Λίγες μέρες πριν, είχε συναντήσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Α. Φ. Σίσι, στο Κάιρο.

Χτες, στο μεταξύ, ξανάρχισαν οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας «Egypt Air» στην παράκτια πόλη Πορτ Σουδάν. Είναι οι πρώτες διεθνείς πτήσεις σε σουδανικό έδαφος μετά την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης, στα μέσα του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ