Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κοντά στους πληγέντες κόντρα στην κρατική αδιαφορία

Από όλη τη χώρα σπεύδουν γιατροί να στηρίξουν τη λειτουργία του

Το ιατρείο που έστησαν με αυταπάρνηση οι υγειονομικοί
Το ιατρείο που έστησαν με αυταπάρνηση οι υγειονομικοί
Για δεύτερη μέρα το Ιατρείο Αλληλεγγύης στον Παλαμά Καρδίτσας, που στήθηκε από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) συνεχίζει να προσφέρει την περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστεί στους πληγέντες του Παλαμά.

Οι υγειονομικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς, έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο την απουσία του κρατικού μηχανισμού, όσο και τα προβλήματα που συσσωρεύονται καθημερινά.

Οπως αναφέρουν, μαζί με την έλλειψη ενημέρωσης για τα θέματα δημόσιας υγείας, παραμένουν οι ελλείψεις σε συγκεκριμένο φαρμακευτικό υλικό, όπως αντιτετανικοί οροί, ενώ δεν λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας Παλαμά. Ταυτόχρονα, μεγάλη είναι και η πίεση στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, αφού σύμφωνα με τον γραμματέα της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας, Γιάννη Μήχα, «στην Παθολογική κλινική οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τους 60, ενώ η προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) έχει ανέβει κατά 30% - 40%». Την ίδια ώρα και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όσο και τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένα. Τέλος, ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα θέματα ψυχικής υγείας του πληθυσμού και μακροχρόνια και βραχυπρόθεσμα.

Τη μεγάλη προσπάθεια λειτουργίας του Ιατρείου Αλληλεγγύης στηρίζει και το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ενώνοντας τη φωνή του με τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών της περιοχής να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΥ Παλαμά σε ασφαλές κτίριο με όλες τις αναγκαίες σύγχρονες προδιαγραφές. Τέλος, ενημερώνει ότι για δηλώσεις συμμετοχής υγειονομικών στο Ιατρείο Αλληλεγγύης μπορούν να απευθύνονται στο email: info.enith@gmail.com, είτε απευθείας στα τηλέφωνα επικοινωνίας των υπευθύνων της Ενωσης Ιατρών Καρδίτσας: Γάζος Εκτορας: 6948.481.883. Μήχας Γιάννης: 6945.562.712.

Στον χώρο έχουν σπεύσει γιατροί από την Αχαΐα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων. «Μαθημένοι στην αλληλεγγύη οπουδήποτε χρειαστεί, ήρθαμε εδώ προκειμένου να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», σημειώνουν σε δήλωσή τους και στέλνουν το μήνυμα: «Κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμα και αν λείπει το κράτος. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο γίνεται σε υγειονομικές ανάγκες που βέβαια τα υγειονομικά προβλήματα κι ανάγκες θα φανούν και στο μέλλον. Από την ΕΙΝΑ έχουμε μια παράδοση σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Εδώ είμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση της χώρας, πρόσφυγες στην ίδια μας τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ