Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Απαράδεκτη η αναζήτηση φθηνών εργατών γης από τη Θεσσαλία

Τις προκλητικές δηλώσεις της δημοτικής αρχής Πύλου - Νέστορος καταδικάζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας, εκφράζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις απαράδεκτες δηλώσεις της δημοτικής αρχής Πύλου - Νέστορος, που βρήκε την «ευκαιρία» να τους μετατρέψει σε φθηνούς εργάτες γης, στο όνομα δήθεν της «αλληλεγγύης».

Επισημαίνοντας την αλληλεγγύη του σε όσους είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται ολοκληρωτικά σημειώνει:

«Η διαφορά μας είναι ότι έτυχε να βρέξει εκεί και όχι εδώ. Είμαστε και εμείς πνιγμένοι με τις καταστροφές του 2016 και τότε μας στάθηκαν αλληλέγγυοι οι Θεσσαλοί.

Εκτός από αυτούς που μας ξεκληρίζουν, έχουμε απέναντί μας ένα κράτος που μας πνίγει στα λασπόνερα, μας καίει στις φωτιές, μας έχει παρατημένους χωρίς αρδευτικά κ.τ.λ.».

Ειδικά για τη δημοτική αρχή τονίζει: «Οι δηλώσεις του δημάρχου Πύλου, αλλά και διαφόρων παπαγάλων που βρήκαν την ευκαιρία να μετατρέψουν τους αγρότες σε εργάτες γης, αποτελούν πρόκληση. Βρήκαν την ευκαιρία και νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με την αγροτιά. Τους ενημερώνουμε ότι τα βάζουμε με ολόκληρες κυβερνήσεις και ΕΕ και ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Οι αγρότες δουλεύουμε τη γη μας για να ζούμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια και να ταΐζουμε φθηνά και ποιοτικά τον ελληνικό λαό. Αυτό διεκδικούμε τόσα χρόνια μέσα από τα αιτήματά μας και τους μακροχρόνιους αγώνες μας. Δεν είμαστε νομάδες.

Ας πάνε ο δήμαρχος Πύλου και τα παπαγαλάκια του να μαζέψουν πατάτα στην Αίγυπτο να δουν τη γλύκα!!!».

Ο Σύλλογος απαιτεί ταυτόχρονα να αποζημιωθούν οι αγρότες της Θεσσαλίας στο 100%, εδώ και τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να υλοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, όπως έκτακτη στήριξη, μέτρα υγείας, αποκατάσταση υποδομών κ.τ.λ. και καταλήγει:

«Οι αγρότες της Μεσσήνης στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα. Η επιβίωσή τους είναι και δική μας υπόθεση.

Ηδη είναι σε εξέλιξη συλλογή βοήθειας από τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης, καθημερινά στον "Σταθμό της Μεσσήνης". Ενημερώνουμε ότι ήδη μαζεύονται ζωοτροφές, νερά και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ