Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Πλημμυρισμένες αίθουσες και προαύλια σχολείων από τη βροχόπτωση

Παρεμβάσεις από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σχετικά με την κατάσταση των σχολικών κτιρίων

Τα προβλήματα σε υποδομές σχολείων ανέδειξε η προχτεσινή βροχόπτωση στην Αττική, με προαύλια να μετατρέπονται σε λίμνες και σχολικές αίθουσες και διάδρομοι να πλημμυρίζουν.

Την Τετάρτη, έπειτα από την πρωινή νεροποντή, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου, που μάλιστα είναι και Πρότυπο, δεν μπόρεσαν να κάνουν μάθημα, αφού είχαν πλημμυρίσει οι διάδρομοι του σχολείου, νερά έσταζαν από τοίχους, ενώ για αρκετή ώρα υπήρχε διακοπή ρεύματος. Το 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου πλημμύρισε για άλλη μια φορά, αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει με τη σκεπή του, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, κάτι που χρόνια διεκδικεί το λαϊκό κίνημα της περιοχής και έχει επισημάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου. Τα περιστατικά αυτά προστίθενται στο περσινό με την αποκόλληση του σοβά στο 2ο Λύκειο Αμαρουσίου, όπου από τύχη δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό.

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αμαρουσίου αναφέρει επίσης: «Ολα αυτά αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά πως τα μέτρα για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα σχολεία δεν είναι στα σχέδια των αντιλαϊκών αρχών, καθώς δεν αποφέρουν κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στα σχολεία, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που βάζουν πλάτη και υλοποιούν αυτήν την εγκληματική πολιτική. Ολοι μαζί ψηφίζουν νόμους που δίνουν δεκάδες δισ. στους επιχειρηματικούς ομίλους, όλοι τους προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι η πολυδιαφημισμένη πράσινη ανάπτυξή τους είναι και δική μας, την ώρα που και στα σχολεία η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Αμαρουσίου έχει επανειλημμένα αναδείξει την κατάσταση με τα σχολικά κτίρια καθώς και την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας με ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα που δεν θα έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα. Και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά!», τονίζει μεταξύ άλλων.

Σε «λίμνη» μετατράπηκε το προαύλιο του 6ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, στην Αλσούπολη, από τη βροχή, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Πλημμυρισμένα προαύλια και αίθουσες είχαμε σχεδόν σε όλα τα σχολεία, παρόλο που οι Σύλλογοι Γονέων, η Ενωση Γονέων και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας, με εισαγωγή θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν αναδείξει πολλές φορές τα προβλήματα αυτά και έχουν ενημερώσει τη δημοτική αρχή.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει μεταξύ άλλων: «Για άλλη μία φορά φάνηκε τι σημαίνει το "επιτελικό κράτος", που σπεύδει να εξυπηρετήσει επιχειρηματίες και να εξασφαλίσει τα κέρδη τους, όπως έκανε η δημοτική αρχή Θωμαΐδου, στις κρυφές συναντήσεις με τους επιχειρηματίες του οικοπέδου της "ΕΡΙΟΤΕΚ", τους επιχειρηματίες του οικοπέδου της "ΑΛΤΕΚ" και άλλους πιο πρόσφατους, αλλά δεν έχει καμία προτεραιότητα τις ανακατασκευές των προαυλίων, τις στεγανοποιήσεις και τις μονώσεις των σχολείων της Νέας Ιωνίας», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ