Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Ξεσκόνισε αραχνιασμένες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χτες ο Στ. Κασσελάκης, στο «Star», ξεσκονίζοντας - στην πεπατημένη του κόμματος όπου προεδρεύει - τις γνωστές αυταπάτες ότι όλα μπορούν να αλλάξουν προς όφελος του λαού αν αλλάξει η διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και αποκτήσει χαρακτηριστικά «σύνεσης» και «διαφάνειας».

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι για τα προβλήματα φταίνε η διοικητική ανεπάρκεια, η έλλειψη πολιτικής βούλησης για μέτρα πολιτικής προστασίας, η γραφειοκρατία, η απουσία συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων φορέων, και ο ...Χατζηπετρής δηλαδή, για να βγαίνουν εκτός κάδρου ο πραγματικός ένοχος, το κέρδος, και όσοι το υπηρετούν.

Διερωτήθηκε έτσι σε οργίλο ύφος γιατί δεν απορροφούνται οι πόροι για αντιπλημμυρικά έργα, προσπερνώντας ότι τέτοιοι πόροι δεν διατίθενται, καθώς αυτού του είδους τα έργα δεν κρίνονται επιλέξιμα από την ΕΕ.

Αλλωστε, κατά τον Στ. Κασσελάκη, για τα Τέμπη, τις φωτιές και τις πλημμύρες φταίει ότι το κράτος δεν έχει εκσυγχρονιστεί - καλώντας μάλιστα ...τον Κυρ. Μητσοτάκη να το εκσυγχρονίσει - και βέβαια όχι το γεγονός ότι αυτό το κράτος είναι επιλεκτικά «ανίκανο» όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Σαν «εκσυγχρονισμό» υπερασπίστηκε άλλωστε τη θέση της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας από την πίσω πόρτα, μέσα από συμπράξεις των δημόσιων πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά!

Αναμάσησε δε τα περί φορολόγησης των κερδών και μείωσης του ΦΠΑ «πιλοτικά, στις πληγείσες περιοχές» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ίδια ώρα που υπερασπιζόταν ως στόχο του την «πράσινη μετάβαση», που βρίσκεται πίσω από την εκτίναξη των τιμών της Ενέργειας και μιας σειράς εμπορευμάτων, αλλά και τη φοροαφαίμαξη του λαού για τα «πακέτα» στους ομίλους.

Εκλινε σε όλες τις πτώσεις την ανάγκη ανασύστασης του υποτιθέμενου «κοινωνικού κράτους» και, για να μη μείνει αμφιβολία σχετικά με το τι εννοεί, εγκωμίασε τον Αλ. Τσίπρα (που η κυβέρνησή του τσάκισε μια σειρά κοινωνικές παροχές και εμπορευματοποίησε παραπέρα Υγεία - Πρόνοια), ισχυριζόμενος γι' αυτόν ότι κατάφερε μεγάλα επιτεύγματα, όπως ...να κρατήσει ένα δίχτυ για τους πλέον ευάλωτους, ώστε να μη βουλιάξουν στην ακραία φτώχεια στην οποία τους καταδικάζει η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς, τέλος, για τα εθνικά θέματα, δήλωσε ότι η προσέγγιση με την Τουρκία είναι ευπρόσδεκτη αλλά η Χάγη θα πρέπει να έχει ως αντικείμενο μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, ενώ χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» ...την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Κατά τα λοιπά, έπλεξε το εγκώμιο του Σ. Φάμελλου, δηλώνοντας ανακουφισμένος που έχει στη Βουλή ένα τόσο ικανό στέλεχος, δήλωσε πίστη στα όργανα του κόμματος και ανοιχτός σε όλα τα μέλη και στελέχη του κόμματος να συνομιλήσει μαζί τους, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει γείωση με την κοινωνία και δήλωσε «υπηρέτης και όχι ιδιοκτήτης» του κόμματος.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Στ. Κασσελάκης θα επισκεφτεί την Κύπρο, ενώ στις 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για τον καταμερισμό καθηκόντων. Τέλη του μήνα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, που θα συζητήσει μεταξύ άλλων αν και πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο. Καμία αναφορά σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στο μεσοδιάστημα.

Στο μεταξύ, στον απόηχο της φημολογίας ότι επίκειται επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Κοτζιάς, με τη σφραγίδα της κίνησης «Πράττω», της οποίας ηγείται, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία καλεί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία μετώπου απόκρουσης των πολιτικών της ΝΔ, αλλά και για την αποτροπή των διαφαινόμενων υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα. «Η προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στις δυνάμεις της προόδου είναι επιτακτική ανάγκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ