Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Βρεθήκαμε μπροστά σε κάθε μάχη που έδωσε ο λαός της Αθήνας

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Προσφυγικών, στα Κουντουριώτικα, μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Χαιρετισμό απηύθυνε η Γιώτα Παπαδημητρίου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χαρακτηριστικό της συγκέντρωσης ήταν η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους της περιοχής, παρά το ψιλόβροχο, στην οποία έφεραν οι ίδιοι δεκάδες απτά παραδείγματα για τις επιπτώσεις στη ζωή τους από αυτή την εχθρική πολιτική του δήμου, ενισχύοντας από την ίδια την καθημερινότητά τους το δίλημμα που υπάρχει: «Δήμος για τους πολλούς και τις ανάγκες τους ή δήμος που δουλεύει για τους λίγους και τα συμφέροντά τους». Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο τι τελικά κερδίζουν οι ίδιοι από την ανάπλαση του Λυκαβηττού, ή τι θα κερδίσουν από τη «Διπλή Ανάπλαση», ενώ αρκετά ειπώθηκαν για τους κοινόχρηστους χώρους που υπάρχουν στην περιοχή και έχουν καταπατηθεί και για την εγκατάλειψη του πρασίνου.

Ο Ν. Σοφιανός ανέπτυξε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την πόλη, σημειώνοντας ότι «δεν χρειάστηκε να εφεύρουμε τώρα το πρόγραμμά μας όπως κάνουν άλλοι, που σε πολλές των περιπτώσεων είναι εκθέσεις ιδεών. Το πρόγραμμά μας είναι οι προτάσεις μας, οι διεκδικήσεις που εκφράσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πατούσαν πάνω στις λαϊκές ανάγκες και αφορούσαν αιτήματα κατοίκων, φορέων κ.λπ. Δώσαμε μάχες, μαζί με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, με σωματεία, με συνταξιούχους, με τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της πόλης. Γιατί, αυτός είναι ο λαός της Αθήνας και γι' αυτό λέμε: "Μαζί με τον λαό της Αθήνας". Τα ψηφοδέλτιά μας είναι αντανάκλαση αυτής μας της προσέγγισης με αγωνιστές από διαφορετικές αφετηρίες».

Από τη συγκέντρωση στα Κουντουριώτικα
Από τη συγκέντρωση στα Κουντουριώτικα
«Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ότι έχει δύναμη να αλλάξει τα πράγματα! Ο λαός πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον του, που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Ο Μπακογιάννης θα πάει στον δεύτερο γύρο. Εμείς πρέπει να είμαστε εκεί και όχι αυτοί που ψήφιζαν μαζί του όλες τις καθοριστικές αποφάσεις για τις ζωές μας», κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ