Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέος ισχυρός σεισμός στη Χεράτ

Νέα αγωνιώδης αναζήτηση στα χαλάσματα, μετά από λίγα 24ωρα...

Copyright 2023 The Associated

Νέα αγωνιώδης αναζήτηση στα χαλάσματα, μετά από λίγα 24ωρα...
Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χτες στο Αφγανιστάν, ελάχιστα 24ωρα μετά τον σεισμό του Σαββάτου που άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα.

Η νέα δόνηση, μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε ξανά στη δυτική επαρχία Χεράτ, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) εκτίμησε ότι ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων. Η δόνηση σημειώθηκε στις 5.10 τα χαράματα, 28 χλμ. βόρεια της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν νεκρό και άλλους 130 τραυματίες, ωστόσο υπήρχε μεγάλη ανησυχία, ειδικά για τις περιοχές που είχαν ήδη πληγεί συντριπτικά από τη δόνηση του Σαββάτου. Το γραφείο του κυβερνήτη της Χεράτ ανακοίνωσε ότι μερικές περιοχές, γειτονικές περιφερειών που είχαν ισοπεδωθεί από προηγούμενους σεισμούς, καταγράφουν «τεράστιες απώλειες».

Μεγάλη ήταν η αγωνία και για την τύχη των ήδη χιλιάδων τραυματισμένων που νοσηλεύονταν μετά τον σεισμό του Σαββάτου, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αφού η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής ήταν τραγική. Χαρακτηριστικά, πριν ακόμα τη χτεσινή δόνηση υπήρχαν άνθρωποι που δέχονταν ενδοφλέβια θεραπεία αλλά δεν υπήρχε θέση για τη νοσηλεία τους σε θάλαμο εντός των νοσοκομειακών υποδομών, οπότε το υγειονομικό προσωπικό πάλευε να τους σώσει στα προαύλια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ