Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

ΠΣΟ: Μέρα Δράσης υπέρ της Παλαιστίνης αύριο Παρασκευή

ΓΑΛΛΙΑ
ΓΑΛΛΙΑ
Την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό εκφράζουν σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς με διαδηλώσεις σε πολλές χώρες, κόντρα και σε αυταρχικές αποφάσεις απαγόρευσης που εκδίδουν η αστυνομία και κρατικές αρχές σε χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Στη Γαλλία, δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης διοργάνωσαν προχτές τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας (CGT 13). Με την κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε παρά την προσπάθεια απαγόρευσης από την αστυνομία, τα συνδικάτα απαίτησαν ειρήνη για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, να σταματήσει το ισραηλινό κράτος την πολιτική απαρτχάιντ και την ασφυκτική πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας. Διαδηλωτές στα πλακάτ τους έγραφαν συνθήματα όπως «Είμαστε όλοι η αντίσταση των Παλαιστινίων!».

Διάφορες εκδηλώσεις συμπαράστασης οργανώθηκαν και στις ΗΠΑ, σε Σικάγο, Φιλαδέλφεια και μπροστά από τον Λευκό Οίκο. Στο Εντμοντον του Καναδά υψώθηκαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να αντισταθούν στην κατοχή».

Διαδήλωση αλληλεγγύης έγινε και στη Βρετανία, στο Μάντσεστερ. Στο Σέφιλντ, το Δημοτικό Συμβούλιο ακολουθώντας εντολές της βρετανικής κυβέρνησης ύψωσε την ισραηλινή σημαία, την ώρα που μαίνονται οι δολοφονικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα. Ενας διαδηλωτής ανέβηκε στο κτίριο και την αντικατέστησε με αυτήν της Παλαιστίνης.

ΚΑΝΑΔΑΣ
ΚΑΝΑΔΑΣ
Στη Γερμανία, στο Βερολίνο, ακούστηκε δυνατά το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», παρότι η αστυνομία εκδίδει απαγορεύσεις διαδηλώσεων αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους, ισχυριζόμενη ότι αποτελούν «απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και τάξη». Στον αντίποδα, κανένα κάλεσμα σε εκδήλωση στήριξης του κατοχικού ισραηλινού κράτους δεν ερμηνεύτηκε ως απειλή για τη δημόσια τάξη, ούτε και απαγορεύτηκε...

Αλλά και στην Αυστρία η αστυνομία απαγόρευσε την προγραμματισμένη για χθες συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, επίσης επικαλούμενη «κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια»...

Μέρα Δράσης από το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ

Να μετατραπεί η αυριανή μέρα, Παρασκευή 13 Οκτώβρη, σε Μέρα Δράσης των συνδικάτων της Ευρώπης, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, καλεί το Ευρωπαϊκό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Σε σχετική ανακοίνωση καλεί «τα συνδικάτα της Ευρώπης σε δράσεις αλληλεγγύης με τον λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στην ισραηλινή βαρβαρότητα και κατοχή. Στις 13 Οκτώβρη αγωνιστικά συνδικάτα της Ευρώπης κλιμακώνουν σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων στήριξης του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων για Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Η αφίσα της ΠΣΟ για τη Μέρα Δράσης
Η αφίσα της ΠΣΟ για τη Μέρα Δράσης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ