Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Από την εξόρμηση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Λάρισα
Από την εξόρμηση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Λάρισα
Με μαζική εξόρμηση στην κεντρική πλατεία Λάρισας οι Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ κάλεσαν χτες το απόγευμα τον λαό και τη νεολαία της πόλης να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή που διεξάγει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ στη Γάζα με την ανοχή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ. Αυτό το μήνυμα στέλνει και το πανό που ανάρτησαν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στη Λάρισα, το οποίο χαρακτηριστικά γράφει: «Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Με τους λαούς, όχι με τα κράτη - δολοφόνους. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Αφίσα αλληλεγγύης από την ΕΕΔΥΕ

Αφίσα για την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, κυκλοφόρησε η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, καλώντας παράλληλα να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή στη Γάζα. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Στεκόμαστε στο πλευρό του και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για: Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».


Την αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης εκφράζουν σε ανακοινώσεις τους η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ανάρτησαν στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ φοιτητικοί σύλλογοι του Ιδρύματος, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, ΠΤΔΕ, Δασολογίας και Οδοντιατρικής ξεκαθαρίζουν πως «Τρομοκράτες είναι αυτοί που σπέρνουν τον θάνατο και τον ξεριζωμό, όχι οι λαοί που παλεύουν για το δίκιο τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό(2023-10-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό(2017-12-19 00:00:00.0)
Να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή(2007-06-14 00:00:00.0)
«Οχι στην πολιτική γενοκτονίας»(2004-08-20 00:00:00.0)
«Μήνυμα τρομοκρατίας προς τους λαούς»(2004-03-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους(2000-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ