Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Πρωτιά του Σκαλίζ στους Ρεπουμπλικάνους, διχασμένη η κοινοβουλευτική ομάδα

Τις ψήφους 113 Ρεπουμπλικάνων βουλευτών εξασφάλισε χτες ο Στιβ Σκαλίζ, έναντι 99 που πήρε ο συνυποψήφιός του, Τζιμ Τζόρνταν, στη διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το αποτέλεσμα αποτύπωσε εκ νέου τις αντιθέσεις στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το οριακό προβάδισμα του Σκαλίζ δεν του εξασφαλίζει την εκλογή στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής, καθώς χρειάζεται 217 ψήφους και ήδη μια σειρά Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα τον στηρίξουν. Πάντως ο Τζιμ Τζόρνταν - που στηρίχθηκε από τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ - καλεί πλέον σε στήριξη του Σκαλίζ.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν ήταν σίγουρο πότε θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εκλογή νέου προέδρου, ενώ από τη μεριά της κυβέρνησης Μπάιντεν ασκούνται πιέσεις για επίσπευση των σχετικών παζαριών, λόγω των ανοιχτών πολεμικών μετώπων σε Ισραήλ - Γάζα και Ουκρανία, που απαιτούν νέα πακέτα αμερικανικής στρατιωτικής και οικονομικής στήριξης στο Κίεβο και στο Τελ Αβίβ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ