Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι από πτώση ραφιών

Από τύχη δεν σκοτώθηκε εργαζόμενος μετά το «ντόμινο» των ραφιών
Από τύχη δεν σκοτώθηκε εργαζόμενος μετά το «ντόμινο» των ραφιών
Δύο εργαζόμενοι, ο ένας τους υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και ο άλλος σε μεταφορική εταιρεία, τραυματίστηκαν χτες το πρωί μετά την κατάρρευση - πτώση μεταλλικών ραφιών τύπου dexion στο υπόγειο του Εφετείου της Αθήνας. Οι δύο εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια πολιτών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονταν στον χώρο.

Το εργατικό «ατύχημα» καταγγέλλει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ), ο οποίος προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη στις 12.30 μ.μ. στην Ευελπίδων (μπροστά από το κτίριο 12).

Ενημερώνει δε ο Σύλλογος ότι μόλις λίγες μέρες πριν, τυχαία και μετά από πτώση τμήματος της ψευδοροφής στο ακροατήριο του Γ' Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, αποκαλύφθηκε μια ρωγμή στο κτίριο 2. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, μαζί με εργαζόμενους του Τμήματος Προμηθειών και μηχανικό ο οποίος βρισκόταν στον χώρο του Πρωτοδικείου για την εκτέλεση άλλου έργου και, βλέποντας τη ρωγμή, ανέφερε ότι πρέπει να τη δει στατικός.

«Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για τον έλεγχο όλων των κτιρίων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας προκειμένου να εργαζόμαστε με ασφάλεια. Οι ζωές μας έχουν αξία, δεν είναι κόστος! Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουμε επανειλημμένα αναδείξει την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα πολλών κτιρίων, τις σοβαρές ελλείψεις σε υλικό, τεχνική υποδομή κ.λπ. Κι όμως, καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», σημειώνει ο Σύλλογος.

Διεκδικεί «να γίνουν έγκαιρα και έγκυρα οι απαιτούμενοι έλεγχοι, αλλά και οι απαραίτητες επισκευές, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Η απαίτησή μας είναι να εργαζόμαστε σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, με ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, τα οποία θα έχουν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό που θα μεριμνά για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίο να ληφθεί κάθε μέτρο προστασίας από ενδεχόμενο σεισμό ή πυρκαγιά, να καταρτιστεί σχέδιο διαφυγής και διάσωσης από τον χώρο εργασίας (το οποίο να δοκιμάζεται τακτικά με ασκήσεις), να δημιουργηθούν πλήρως στελεχωμένα ιατρεία στις δικαστικές υπηρεσίες».

Τις αντιδράσεις των σοκαρισμένων εργαζομένων μετά το συμβάν μεταφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικαστικών Υπαλλήλων»:«Μπορούσαμε να είχαμε νεκρό», «Ηταν τυχεροί που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην άκρη του διαδρόμου και μπορέσαμε και τους βγάλαμε με τα χέρια», «Ούτε μία βίδα σε σημείο στήριξης, "πάμε κι όπου βγει"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ