Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΒΣΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΕΒΕ
Στους δρόμους στις 8 Νοέμβρη κόντρα στη φοροληστεία

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Τετάρτη 8 Νοέμβρη οι αυτοαπασχολούμενοι της Αττικής, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Ενώσεων και Σωματείων τους, για την προστασία του εισοδήματός τους και ενάντια στη νέα θηλιά των φόρων που τους ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Αρκετά πληρώσαμε τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ, αρκετά πληρώσαμε για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων», τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμά της η ΟΒΣΑ.

Τα όσα λέει η κυβέρνηση συνιστούν «δελτίο φορολογικής θυέλλης», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία. Απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης του αγώνα και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, βάζοντας στο επίκεντρο και τον νέο προϋπολογισμό για το 2024, που «φέρνει νέα ματωμένα πλεονάσματα». «Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, όπως ήταν πριν την κρίση. Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές, ακατάσχετος λογαριασμός για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις», είναι οι βασικές διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων.

Μέχρι στιγμής, αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση της 8ης Νοέμβρη έχουν πάρει 4 Ομοσπονδίες και 19 τοπικοί Σύλλογοι και κλαδικά Σωματεία, και πιο συγκεκριμένα:

Ομοσπονδίες: Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, Υποδηματοποιών Ελλάδας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Τοπικοί Σύλλογοι και Ενώσεις Επαγγελματιών: Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Εμπόρων Μάνδρας - Ελευσίνας, ΕΒΕ Καισαριανής, ΕΒΕ Ηλιούπολης, ΕΒΕ Καλλιθέας, ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας, ΕΒΕ Αγ. Αναργύρων.

Κλαδικά Σωματεία: Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων (ΣΕΗΕΑ), Εγκαταστατών Υδραυλικών, Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών, Βιοτεχνών Μετάλλου, Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η Αδελφότης», Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων - Βαφείων και Συναφών Επαγγελμάτων, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών (ΣΒΥΑ), Επιδιορθωτών Υποδημάτων, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Καλλιτεχνών Φωτογράφων (ΕΚΦΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ