Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Καμία απόλυση μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών

Ενα πρώτο αποτέλεσμα έφερε ο αγώνας τους

Οι συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον χώρο, η αλληλεγγύη που έδειξαν φοιτητικοί σύλλογοι, το Εργατικό Κέντρο, η δημοτική αρχή και άλλοι φορείς, έφεραν ένα πρώτο αποτέλεσμα για τους 90 εργαζόμενους της καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, οι συμβάσεις των οποίων έληγαν σήμερα Τρίτη.

Συγκεκριμένα, για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, τα οποία συζητήθηκαν χθες, το δικαστήριο αποφάσισε την παραμονή τους στην εργασία τους μέχρι την έκδοση της απόφασής του, στις 13 Δεκέμβρη.

Μέχρι τότε θα παραμείνουν στην εργασία τους, συνεχίζοντας να απαιτούν να μην παραδοθεί η καθαριότητα σε εταιρείες - εργολάβους, αλλά και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Ιδρυμα, με τους περισσότερους καθαριστές (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) να έχουν συμπληρώσει πολλά χρόνια δουλειάς με συμβάσεις - ομηρίας, ορισμένου χρόνου.

Σήμερα Τρίτη (7 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου (μετά τη χθεσινή, όπου πάρθηκε απόφαση και για 24ωρη απεργία), προκειμένου να συζητηθεί η πορεία και συνέχεια των κινητοποιήσεων. Τέλος, ο Σύλλογος έχει ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών στις 6 Νοέμβρη, καθώς και τη στήριξη των κινητοποιήσεων των οικότροφων φοιτητών της Εστίας του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ